Karabağ 'disiplin' konusunda ilk kez konuştu

Karabağ 'disiplin' konusunda ilk kez konuştu

'Kongre öncesi etkisizleştirilmeye çalışılıyorum'

Bayraklı Belediyesi eski Başkanı Hasan Karabağ, il yönetim kurulu tarafından kesin ihraç istemiyle disipline gönderilmesi kararıyla ilgili ilk kez konuştu. Karabağ, “Parti tüzüğünün 63/2'nci maddesi çok açık. Ne ilçenin ne ilin belediye başkanlığı dönemimdeki bir konuyla ilgili müdahale yetkisi yok. Yetki MYK’da! Yaptıkları hukuksuzluk. Hukukçu il başkanının buna ön ayak olması enteresan! İl kongresi öncesi beni etkisizleştirmeye çalışıyorlar. Dikensiz gül bahçesi istiyorlar. Ancak şunu unutuyorlar. Üyeliğimle oynayarak beni etkisizleştiremezler” dedi.

 CHP Bayraklı ilçe başkanlığı Bayraklı Belediye eski Başkanı Hasan Karabağ’ı yerel seçim öncesi yaptığı konuşmalar nedeniyle kesin ihraç istemiyle disipline gönderdi. İl yönetimi, konuyu MYK’ya yolladı. MYK konuyu il başkanlığına iade etti. Bunun üzerine il yönetimi bünyesinde bir komisyon kuruldu. Komisyon, eski Başkan Karabağ’ı ifadeye çağırdı ancak Karabağ gitmedi. Son il yönetimi kurulu toplantısında Karabağ, kesin ihraç istemiyle disipline gönderildi.

YETKİSİ YOK
Karabağ, “Ne ilçenin ne ilin ne de disiplin kurulunun belediye başkanlığım dönemindeki fiillerle ilgili müdahale yetkisi yok. Yetki MYK’da. Parti tüzüğünün 63/2’nci maddesi çok açık. Yaptıkları hukuksuzluk. Hukukçu bir il başkanının buna ön ayak olması enteresan. MYK yetkisini devredemez. MYK sadece seçimlerde yetkisin devredebilir. İl yönetimi ilk olarak ‘bizim yetkimizde değil’ dedi. Acaba şimdi ne değişti?” dedi.

TÜRKİYE’NİN BU KADAR ÖNEMLİ GÜNDEMİ VARKEN KONU BEN MİYİM?
Türkiye’de birçok kritik konu varken partinin bu işle uğraşmasına anlam veremediğini belirten Karabağ, “Ülkede ekonomik kriz almış başına gidiyor. Yine birçok önemli ve ciddi konu var. Bu arkadaşların eski belediye başkanlarıyla uğraşmalarının ne kadar anlamsız olduğunu söylemek gerekiyor. Konu ben miyim?” dedi.

ETKİSİZLEŞTİRMEYE ÇALIŞIYORLAR
Kongre öncesi üyeliğiyle oynayarak etkisizleştirilmeye çalışıldığını öne süren Karabağ, “Amaç beni etkisizleştirmek. Kongrelerde dikensiz gül bahçesi istiyorlar. Beni üyeliğimle oynayarak etkisizleştiremezler. Bu vefasızlığın son noktası” dedi.

TÜZÜĞÜN İLGİLİ MADDESİ NE DİYOR?
Madda 63 - (2) İl başkanları, il yönetim kurulu üyeleri, il disiplin kurulu başkan ve üyeleri, il ve ilçe belediye başkanlarının parti suçu oluşturan eylemleri Merkez Yönetim Kurulunun istemi üzerine Yüksek Disiplin Kurulunca karara bağlanır

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.