Karabağ, "Halkla yola çıktık, halkla yol alırız"

Karabağ, "Halkla yola çıktık, halkla yol alırız"

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ; katıldığı ulusal bir televizyon kanalında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı yolunda yaptığı çalışmaları anlattı.

Bir siyasetçinin gücünü önce halktan aldığını vurgulayan Başkan Karabağ, " Ben hep bu tarzda siyaset yaptım. Halktan güç almayan bir siyasetçinin, genel merkez koridorlarında 'kimi tavlasam' diyerek yol alması zor.  Ne mutlu bana ki, haftalardır alana inen yüzlerce gönüllü arkadaşımız var. Ben de halkın arasındayım. Aday adaylığımı da partimin İzmir örgüt temsilcilerini tek tek ziyaret edip, görüşlerini aldıktan sonra açıkladım" diye konuştu.
 
1-623.jpg

"İZMİR'DE DE AYNI FEDAKARLIKLA ÇALIŞIRIZ"
 
Katıldığı bir televizyon programında gücünü halktan aldığını belirterek, "Ben diğer aday adayları gibi yapmıyorum. Biz zeminde çalışır, halkla birlikte yola çıkar, onlarla birlikte yol alırız" diyen Karabağ, "Önce halkın desteğini alırız, basın aracılığı ile kendimizi anlatırız. Bu benim için daima böyleydi. Partimizin ve örgüt temsilcilerimizin destek ve görüşleri elbette önemli. Ancak başarı, halkı yanınıza almanıza, güvenlerini sağlamanıza bağlı. Bayraklı'da halkın belediyesini yarattık. İzmir'in doğduğu yerdir Bayraklı; ama çok zor da bir yerdir. Çarpık kentleşmenin, yoksunlukların da ilçesidir. Bayraklı 2009'da beni belediye başkanı olarak seçtiğinde; büyük oranda İzmir'in bütünü gibiydi. Gecekondularıyla, ihtiyaçlarıyla, kendi içinde mücadele veren elinden tutulmamış bir ilçeydi. Karşıyaka ve Bornova'dan katılan mahallelerle 314 bin nüfuslu büyük bir ilçeydik. Kurucu başkan olma onurunu yaşadım. Ve bu onuru daima taşıyacağım. Araç, gereç yok. Eleman yeterli değil, bütçeler çok dar. Buna rağmen, halkımızla, arkadaşlarımızla fedakarca çalıştık. Kısa sürede kurumsal yapımızı oluşturduk. İkinci dönem artık oturmuş bir belediye noktasına doğru gittik. Tüm yaptıklarımızla İzmir'de örnek bir belediye olduk. Önümüzde; İzmir için de çalışmak için, heyecanla bir kapı araladık. Görev verilirse de aynı fedakarlıkla yine halkımızı yanımıza alarak çalışırız" dedi.
 
"İZMİR'İN MERKEZİ DEĞİŞMELİ"
 
İzmir ile ilgili detaylı projelerini aday gösterilmesi halinde paylaşacağını belirten Başkan Hasan Karabağ; İzmir merkezini canlandırmaya, turizm hareketliliğini yeniden sağlamaya ve  yeşil alan açma noktasında projelere büyük ihtiyaç olduğunu vurguladı. Karabağ, "İzmir'in merkezi değişmeli. Kırsal  alanlarda geçtiğimiz dönemlerde önemli işler yapıldı. Bunların devamlılığı önemli. Bundan sonraki seneleri elimizdeki ekonomik imkanları görerek projelendireceğiz. Ama İzmir'in esas sorunu; inşaat dokusu. Bunu değiştirmek zorundayız. Yeşil alanlar yaratmalıyız. Bence; büyükşehir belediye başkanının 2 öncelikli görevi vardır. Birincisi ulaşımı doğru ve hızlı bir alt yapıyla sorunsuz şekilde sağlamak. İkincisi, alt yapıyı yenileyerek güçlendirmek ve su kesintileri olmadan su taşkınlarının önüne geçerek, çevre temizliğinde boşluk bırakmamak. İlçe belediyeler de mutlaka güçlendirilerek yatırımcı belediyeler haline getirilmeli. İzmir'in merkezini turizm açısından harekete geçirmek, yeni düzenlemeler yapmak, tüm kesimlerin çıkarınadır. Bu nedenle turizm adımlarını önemsiyorum. Bu esnafımız için de yatırımcımız için de heyecan ve kazançtır. Dolayısıyla kent için kazançtır. Atılacak her adımın, yapılacak her projenin ortak kazanç ve çıkar temelinde ele alınması gerekir. İzmir'in kaybedecek zamanı yok. Ve söylediğim gibi, ne kentimiz ne de İzmir'de yaşayanlar çıkmaz sokakları hak etmiyor" diye konuştu. 
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.