Karabağ: Yanlıştan Dönüldü

Karabağ: Yanlıştan Dönüldü

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ OHAL ile dershanelerin kapatılması kararından dönülmesini yanlıştan dönülmesi olarka tanımladı.

İzmir’de belediyelerin dar gelirli ailelerin başarılı çocuklarına sağladığı ücretsiz kursların kapanmaması için Başbakan Binali Yıldırım’a mektup yazan ve “Belediye dersanelerini kapatma kararından vazgeçin” çağrısında bulunan Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, son yayınlanan KHK ile yapılan yanlıştan dönüldüğünü söyledi. Karabağ, “Kurslarımızın kapanmaması için çok uğraştım. Bu yanlıştan dönüleceğini düşünüyordum. Bizden mutlusu yok. Şimdi gerekli işlemleri yapıp yolumuza devam edeceğiz” dedi.
 
29 Ekim’de yayınlanan Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile belediyeler tarafından düzenlenen ücretsiz kursların önü kapanmıştı. Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, bu karar öncesi Başbakan Binali Yıldırım’a bir mektup yazmıştı. Karabağ, “Kapatma kararın vazgeçilmeli. Fakir aile çocukları eğitimde fırsat eşitliğini yakalaması gerekir” demişti.
 
YENİ KHK YAYINLANDI
 
OHAL Kapsamında yayınlanan son kararnameyle belediyelerin il milli eğitim müdürlükleri ile yapılan bakanlıkça onaylanan işbirliği protokolleri çerçevesinde örgün eğitim programlarına destek için ücretsiz kurs düzenlemesinin önü açıldı. Başkan Karabağ, Bayraklı Gençlik ve Eğitim Merkezi’nde (BAYGEM) bine yakın öğrencinin kurs gördüğünü belirterek, “Bir önceki KHK ile belediyelerin bu kursları düzenlemesinin önü kapatıldı. Kurslarımızın kapanmaması için çok uğraştım. Bu kararın yanlış olduğunu ifade ettik. ‘Belediyelerle ilgili bölüm yeniden değerlendirilebilir’ dedik. Son yayınlanan KHK ile bu yanlıştan dönüldü. BAYGEM öğrencileri geçtiğimiz yıl TEOG’da yüzde 100, LYS’de yüzde 85 başarı yakalamıştı. Bu çocuklar bizim geleceğimiz. Bizim en çok övündüğümüz projemiz…Şimdi gerekli prosedürleri tamamlayıp yolumuza devam edeceğiz” dedi.
 
BİZDEN MUTLUSU YOK
 

“Şuanda bizden mutlusu yok” diyen Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, “Bin insanın geleceğine yön vermek gerçekten çok önemli. Çocuklarımızın hayallerindeki lise ve üniversiteleri kazandığında, yüzlerindeki sevinci anlatmanın tarifi yok. 2009’da belediye kurulduğunda ilk işlerimizden biri de BAYGEM’i kurmak oldu. Burayla ilgili projelerimiz var. İlçe emniyet müdürlüğü binası bize ait. Orayı boşalttıklarında orayı da kurs merkezi yapacağız. Böyle bir projemiz var. Kurs verdiğimiz öğrenci sayısını da artırmayı düşünüyoruz. Atatürk’ün yolundan giden öğrencileri yetiştirmeye devam edeceğiz. Binlerce kişinin yaşadığı mağduriyet ortadan kalktı. Öğretmenlerimiz işine aşına tekrar dönecek ” diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.