Karabağlar Belediye Meclisi 15 Temmuz'u Kınadı

Karabağlar Belediye Meclisi 15 Temmuz'u Kınadı

Karabağlar Belediye Meclis Üyeleri 15 Temmuz darbe girişimini ortak bir bildiriyle kınadı.

Karabağlar Belediye Meclisi’nde 15 Temmuz darbe girişimine CHP ve AK Parti’li meclis üyelerinden ortak tepki geldi. Mecliste grubu bulunan iki siyasi partinin meclis üyeleri darbe girişimini lanetlerken, Başkan Selvitopu da her türlü darbeye karşı olduklarını belirterek,  “Bizler demokrasiden yanayız. Her türlü diktaya ve her türlü darbe girişimine karşıyız.” mesajı verdi.  


Karabağlar Belediye Meclisi’nin Ağustos ayı toplantısında CHP’li ve AK Parti’li belediye meclis üyeleri darbe girişimine karşı ortak tavır aldı, hazırlanan ortak bildiri mecliste okundu. Meclis üyeleri ayrıca, darbe girişimini kınarken 15 Temmuz’da demokrasi uğruna yaşamlarını yitirenleri de saygıyla andı.  

Meclis toplantısı açılışında 15 Temmuz olaylarıyla ilgili konuşan ve darbeyi lanetleyen Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, bu tür olayların bir daha yaşanmamasını diledi. Bu ülkede 78 milyon insan için ve ülkenin gelişimi için gerekli rejimin demokrasi olduğunun altını çizen Selvitopu,  sözlerine şöyle devam etti:

Halkın iradesine saygı gösterilmesi lazım 
“Türkiye Cumhuriyeti’ndeki siyasi kurumların ortak tavrı hepimize umut vermiştir. Umarız bundan sonra bu sıkıntılar bir kere daha yaşanmaz. Yaşanan olayları şiddetle lanetliyoruz. Umarız yaşananlar siyasilere de ders olmuştur. Birlik, beraberlik ve tek vücut olmamız gerektiğini bir kez daha ortaya çıkmıştır. Dileğim 78 milyon insan demokrasiyi doya doya yaşar. Bizler buraya halkın iradesiyle geldik. Halkın iradesine saygı gösterilmesi lazım. Ülkemizin olmazsa olmazı ordu ve askerlerimizdir. Birilerinin yaptıklarını tüm orduya mal etmemek gerekir. Ordu bizim dışa karşı koruyucu gücümüzdür.”


Başkan Selvitopu’nun konuşmasının ardından söz alan CHP ve AK Parti’li  meclis üyeleri de benzer temennilerde bulunarak darbe girişimini kınadılar.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.