Karabağlar Belediyesi, Madımak'ta yakılan canları unutmadı

Karabağlar Belediyesi, Madımak'ta yakılan canları unutmadı

Karabağlar Belediyesi, Madımak Katliamı'nda hayatını kaybedenler için anma töreni düzenledi.

Karabağlar Belediyesi, Sivas Madımak Oteli’nde 30 yıl önce yakılarak katledilen aydınlar için anma töreni düzenledi.

Uzundere Rekreasyon Alanı’ndaki Madımak ve Pir Sultan Abdal Anıtı önünde düzenlenen törene, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, katliamdan sağ kurtulan Yazar Şair ve Eğitimci Hidayet Karakuş, Karabağlar Kent Konseyi Başkanı Alev Ağrı, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, meclis üyeleri, belediye başkan yardımcıları, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

karabaglar-belediyesi-madimak-anma-3.jpg

Başkan Selvitopu törende yaptığı konuşmada, 30 yıl önceki acının yürekleri yakmaya devam ettiğini vurguladı. Dönemin Sivas Valisi'nin daveti üzerine orada bulunan aydınların toplumu geleceğe taşımaktan başka amaçları olmadığını belirten Başkan Selvitopu, “Ancak birileri düğmeye basarak onları katletti. Olaylar asla tesadüfi değildi. Yakanları şiddetle kınıyoruz. Katledilen 33 kültür insanımızın anısı her 2 Temmuz'da yaşatılacak ve onlar asla unutulmayacak” dedi.

Türkiye Cumhuriyeti tarihinde benzer kara olayların farklı şehirlerde de yaşandığını hatırlatan Başkan Selvitopu, “Ülkemizin güzel insanları demokrasi mücadelesiyle bunlara mutlaka son verecektir. 33 insanımızı rahmet ve minnetle anıyor, önlerinde saygıyla eğiliyorum. Onlar kitaplarıyla, şiirleriyle, türküleriyle aramızda yaşamaya devam edecekler” diye konuştu.

karabaglar-belediyesi-madimak-anma-5.jpg

Yazar Şair ve Eğitimci Hidayet Karakuş da Madımak Katliamı sırasında yaşadıklarını, 1 gün öncesinden başlayarak en ince ayrıntısına kadar anlattı. Saldırının Türkiye Cumhuriyeti'ni Ortadoğu karanlığıyla boğma amacı taşıdığını vurgulayan Karakuş, herkesi duyarlı olmaya çağırdı.

Törende Başkan Selvitopu Karakuş'a Doğa Dostu Sertifika vererek teşekkür etti.

karabaglar-belediyesi-madimak-anma-4.jpg

Katılımcılar daha sonra anıta kırmızı karanfiller bıraktılar.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.