Karabağlar Belediyesi'nde işçilerden 'ek protokol' eylemi

Karabağlar Belediyesi'nde işçilerden 'ek protokol' eylemi

Karabağlar Belediyesi'nde örgütlü DİSK üyesi işçiler, belediye önünde eylem yaparak ek protokol çağrısını yineledi.

Karabağlar Belediyesi'nde örgütlü DİSK/Genel-İş Sendikası İzmir 5 No'lu Şube, ek protokol taleplerinin karşılanmaması nedeniyle belediye binası önünde eylem yaptı.

karabaglar-belediyesinde-ek-protokol-talebi-tum-haklarimizi-kullanacagiz.jpeg

Yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Belediye işçilerinin birçok açıdan ayrımcılıkla karşı karşıya olduğu, ağır ekonomik koşullarda yaşam mücadelesi veren belediye işçilerinin yaşadıkları sorunlara her geçen gün yenisinin eklendiği bir süreçten geçiyoruz. Siyasal iktidar tarafından çalışanlara yönelik yapılan ya da yapılması planlanan kısmi düzenlemelerde belediye işçilerinin adı bile ne yazık ki geçmiyor. Kamu işçileri ve kamu çalışanlarına yönelik yapılan düzenlemelerden belediye işçileri yararlanamıyor ve dışında tutuluyorken işçilerin haklarına saldırılar hız kesmiyor. Belediye işçilerinin mağduriyetleri giderek artıyor.

Bu ağır ekonomik koşullarda geçinemez hale gelen biz belediye işçileri maaşlarımızda iyileştirme talep ediyoruz ve bunun için ek protokol yapılmasını istiyoruz. Bu talebimizi karşılıksız bırakarak bizleri mağdur eden, talebimize kulak tıkayan ve ek protokol imzalamayı reddeden belediye yönetimlerini bu yanlıştan dönmeye çağırıyoruz.

Yüksek enflasyon, zamlar ve eriyen alım gücünün yarattığı geçim sıkıntılarıyla mücadele eden; her gün kentleri kent halkı içini yaşanılır hale getiren belediye işçilerinin sesine kulak tıkayanlara karşı İzmir 5 No.lu Şube olarak mücadele edeceğimizi ve bu doğrultuda tüm haklarımızı kullanacağımızı buradan belirtiyoruz.

İçinde bulunduğumuz sosyal, ekonomik ve siyasal kriz koşullarında üyelerimizin ekonomik, sosyal ve demokratik haklarını savunuyor, bu haklar için kararlılıkla geri adım atmadan taleplerimizde ısrarcı olacağımızın bilinmesini istiyoruz."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.