Karabağlar Belediyesi'nden Çocukların Mutluluğu İçin Hizmet

Karabağlar Belediyesi'nden Çocukların Mutluluğu İçin Hizmet

Karabağlar Belediyesi tarafından "Çocuklar Mutlu Olsun Diye" adlı etkinlikler kapsamında, tiyatro, pandomim gösterisi, müzik dinletisinin yanı sıra, resim ve fotoğraf sergisi düzenlendi. Aydın Mahallesi’ndeki KARBEM (Karabağlar Eğitim Merkezi) şubesinde

Merkezde eğitim alan 200 çocuğun katıldığı gösterileri izlemeye Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel, CHP Karabağlar İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız,  meclis üyeleri, muhtarlar ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Veliden eğitime teşekkür konuşması

Oğlunun KARBEM ‘de eğitim aldığını belirten Azime Özpınar isimli veli yaptığı konuşmada oğlunun 7-8 aydır dershaneye geldiğini belirterek, KARBEM’in daha da büyümesi dileğinde bulundu. Özpınar,  “Oğlumun aldığı eğitimden çok memnunuz. Bizim çocuklarımız burada sadece belirli dersleri almıyor,  aynı zamanda öğretmenleri bugün olduğu gibi sosyal eğitim çalışmaları yaparak onları hayata hazırlıyorlar. KARBEM’in başka yerlerde de açılmasını hatta buranın daha da büyümesini istiyoruz.” Dedi.

Sonuna kadar sizlerin yanında olacağız

Etkinlikte  konuşan Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu ise bir ülkenin büyümesi ve dünya devletleri ile boy ölçüşmesinin ancak eğitimle olacağını belirterek, öğrencilerin eğitimine katkı sunmaya devam edeceklerini söyledi. Karabağlar’daki tüm okullara yönelik de tadilat, bakım ve onarım desteği sunduklarına da dikkat çeken Selvitopu,“ Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhuriyeti kurduğu yıllarda eğitime çok önem vermiştir. Şuan KARBEM’de bin 300 öğrenci eğitim alıyor. Bu sayıyı daha da artırmayı hedefliyoruz. Ayrıca Aydın Mahallesi’nde ilk şubesini açtığımız KARBEM’in  ikinci şubesini  Limontepe’de açmayı düşünüyoruz . Bu konuda yer arayışlarımız devan ediyor.” dedi.

Bu ülkeyi daha ileriye taşıyacaksınız

Belediye olarak ilçedeki tüm okullara tadilat, bakım ve onarım desteği verdiklerinin de altını çizen Başkan Selvitopu,  bundan sonra da bu desteği vermeye devam edeceklerini söyledi. Selvitopu son olarak,   “Burada yanıma gelen öğrencilerimizin benden istekleri oldu. Zaman içerisinde bunların hepsini yapacağız. Kültürle, sanatla bu kentle İzmir’i ve Türkiye’yi tanıyacaksınız. Bunları bileceksiniz ki bu ülkeyi daha ileriye taşıyabilesiniz. Sonuna kadar eğitimizin ve sizlerin yanında olacağız.” diyerek konuşmasını noktaladı.

Çocukların yapmış olduğu başarılı gösterilerin ardından Başkan Selvitopu fotoğraf ve resim sergisi ile öğrencilerin geri dönüşümden yaptığı çalışmaları yakından inceledi, onları tebrik etti.

Velilere teşekkür belgesi

Şenlikte ayrıca öğretmen-öğrenci-veli ilişkisinin önemine vurgu yapan içerik olarak “Ergenlik, madde bağımlılığı, çocuk istismarı, toplumsal cinsiyet, etkili iletişim ve sınav kaygısı önleme” gibi başlıklar altında 8 hafta eğitim alan velilere de teşekkür belgesi dağıtıldı.

57a83cf0-9d30-4a2f-a719-7f2033b7c8c8

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.