KARABAĞLAR BELEDİYESİ'NDEN İSYAN ETTİREN YIKIM!

KARABAĞLAR BELEDİYESİ'NDEN İSYAN ETTİREN YIKIM!

Karabağlar Belediyesi’nin mekruh binayı yıkması mahalle sakinlerini isyan ettirdi. Sokak insanların kullandığı yeri yıkan belediyenin,  yıkım yerini moloz yığınına çevirdiğini, duvarların ise insanların üzerine yıkılacak şekilde bırakıldığını belirttiler.

Medya Ege- Karabağlar Belediyesi’nin yıkım işleri,  mahalle sakinlerini canını bezdirdi.  Terk edilmiş evin yıkımını yapan belediye, yıktığı binanın molozlarını kaldırmayarak, dağ gibi molozları mahallerini ortasında bıraktı. Yıkılan yerlerin dışında yıkılmayan duvarların tehlike saçar vaziyette bırakması ise,  mahalle sakinlerini can güvenliği açısından tehdit eder duruma geldi.

img-20201016-wa0023.jpg

İhsan Alyanak Mahallesi 4962 sokakta oturan veya bu sokağı kullanan vatandaşlar, yıkımdan önce daha az tehlike yaratan eski binanın, belediyenin yıkımından sonra adeta can güvenliklerini tehdit ettiğini belirttiler. Molozların üzerinde ve yıkılmayan duvarların dibinden insanları ve özellikle çocukların gezdiğini belirten mahalle sakinleri, “Belediye güya buraya hizmet getirdi. Yıktığı evin molozlarını almayıp,  mahallenin ortasında dağ gibi moloz yığını bıraktılar. O da yetmemiş gibi, evi yıktılar, evin etrafındaki istinaf duvarlarını ise ellemediler. Duvarlar her an çökebilir insanları hayatını tehlikeye sokabilir. Belediyeden gelenlere durumu anlattı. Duvarların tehlike yaratıp, yaratmadığına dair mimar görüşü alıp,  yıkacaklarını söylediler. Ortada yıkıldı, yıkılacak şekilde duran sade duvarın, tehlike saçıp, saçmadığını bilmek için bilim adamı, mimar olmaya mı gerek var.  Burada insanlar yaşıyor, sokaklarımızda çocuklar oynuyor. Bu resmen insan hayatını hiçe saymaktır. İnsan hayatını tehlikeye atacak şekilde hizmet olmaz”  dediler.
img-20201016-wa0025.jpgimg-20201016-wa0028.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.