Karabağlar Daha da Güzelleşiyor

Karabağlar Daha da Güzelleşiyor

Karabağlar’da tretuvar ve yol çalışmalarında sona yaklaşıldı.

İlçeyi güzelleştirmek ve daha yaşanabilir bir hale getirmek için çalışmalar yapan Karabağlar Belediyesi ekipleri, 30 mahalle ve 80 sokağı kapsayan 4. etap parke kaplama, tretuvar ve yol yapımı çalışmalarının yüzde 80’ini tamamladı. 

Karabağlar’ın sokaklarını daha temiz ve modern hale getirmeyi hedefleyen Karabağlar Belediyesi ekipleri, bu çalışmaları gerçekleştirirken elektrik, su, internet ve doğalgaz konularında da kurumlarla koordineli çalışmalar yürütüyor. 

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu göreve geldiği 2014 yılında 10 mahalle (Arap Hasan, Bahçelievler, Basın Sitesi, Doğanay, F.Altay, General Asım Gündüz, Maliyeciler, Poligon, Üçkuyular, Yunus Emre) ve 28 sokakta başlayan çalışmalar bir yıl sürmüş, 2015 yılında tamamlanmıştı.

Eylül'de başladı yine Eylül'de bitecek

Eylül 2015 yılında başlayan 4. Etap çalışmaları ise Karabağlar sınırları içerisinde bulunan Adnan Süvari, Ali Fuat Cebesoy, Bahar, Bahçelievler, Basın Sitesi, Bozyaka, Cennetoğlu, Doğanay, Esenlik, Esenyalı, F. Altay, General Asım Gündüz, General Kazım Özalp, Gülyaka, Günaltay, Kazım Karabekir, Metin Oktay, Muammer Akar, Poligon, Refet Bele, Reis, Sarıyer, Sevgi, Şehitler, Tahsin Yazıcı, Uğur Mumcu, Üçkuyular, Vatan, Yunusemre ve Yurtoğlu mahallelerini kapsıyor. Çalışmalar Eylül 2016’da tamamlanacak.

Yetkililer bu çalışmaların ardından 40 mahalle ve 111 sokağı kapsayacak 5. Etap için ihale çalışmalarına da şimdiden başlandığını ifade ettiler 

Başkan Selvitopu çalışmaları yerinde denetledi

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu’da çalışmaları yakından denetledi. Çalışmaların devam ettiği Üçkuyular Mahallesine giden Selvitopu’na vatandaşlar yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkür edip, başarılar diledi. Karabağlar da 3 bin 600 sokak olduğunu belirten Selvitopu “Her yıl bunların 100 ya da 150 civarı ihale edilerek yenilenmekte. Amacımızda pahalı malzeme olan asfaltı kaldırıp, parke taşa dönmek. Parke taşın hem bakımı ve tamiri daha kolay. Bu düzenlemelerimiz her yıl kademe kademe devam edecek. Ve bütün Karabağlardaki sokakları yenileyeceğiz” diye konuştu. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.