Karabağlar Engelliler Haftası'nda Etkinlikler Düzenledi

Karabağlar Engelliler Haftası'nda Etkinlikler Düzenledi

Karabağlar 'da Engelliler Haftası'nda farkındalık yaratıldı.

Karabağlar ’da engelli haftası etkinliğine katılan Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu ilçelerinde 50-60 bin engellinin yaşadığına dikkat çekerek “Onları görmezden gelemeyiz. Yaşamlarını rahatlatıcı önlemler almak belediye olarak görevimiz” dedi

Karabağlar Belediyesi Sosyal İşler Müdürlüğü Engelliler Danışma Merkezi tarafından 10-16 Mayıs Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında farkındalık çalışması düzenlendi. Karabağlar Belediyesi Eğitim Merkezi(KARBEM) öğrencilerinin katıldığı etkinliğe Başkan Muhittin Selvitopu, Başkan yardımcıları, birim müdürleri de katıldı.

Karabağlar’ın engelli oranı olarak sorunlu bir ilçe olduğuna değinen Başkan Selvitopu, Karabağlar’da 50-60 bin engelli yaşadığını söyledi. Engellileri görmezden gelemeyeceklerini onların yaşamlarını rahatlatıcı önlemleri almanın belediyenin görevi olduğunu hatırlatan Selvitopu “Yapacağımız tüm proje çalışmalarında engelli insanlarımızı göz önüne alarak yapıyoruz. Yaşamda her insanın ihtiyacı olduğu gibi engelli vatandaşlarında ihtiyacı var. Bize düşen bu sıkıntıları azaltacak projeleri yapmak olacaktır” dedi.

a60e29ed-5d45-4ba1-bcf8-c3d556852257

Başkan, gözlerini bağlayan gençlerin yürümesine yardım etti.

Başkan Selvitopu konuşmasının ardından gözlerine bant takarak merdiven parkurunu bastonla yürüyen, tekerlekli sandalyeye binerek parkurda ilerlemeye çalışan gençlere yardım etti. Empati kurarak yürümeye çalışan ve tekerlekli sandalyeye binen gençler farkındalık etkinliğini faydalı bulduklarını belirttiler.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.