'Karabağlar'a Üniversite Kampüsü'

'Karabağlar'a Üniversite Kampüsü'

Karabağlar’ın Yeni Yıl Piyangosu

AK Parti Karabağlar İlçe Başkanı Kazım Erten, AR-GE'den sorumlu AK Parti Genel Başkan Yardımcısı İzmir Milletvekili Hamza Dağ ve İzmir Demokrasi Üniversitesi Rektörü Bedriye Tunçsiper ile Ankara’da TOKİ Başkanı Ergün Turan’ı ziyaret ettiklerini ve Karabağlar’da 400 dönüm (400 bin metrekare) alanın İzmir Demokrasi Üniversitesi kampüsü yapılması için alan aldıklarını açıkladı.

AK Parti Karabağlar İlçe Başkanı Kazım Erten, göreve geldiğinden beri ilçe içinde yaptıklarını Z Raporu şeklinde kaleme aldı. Sosyal paylaşım sitesinde, göreve geldiklerinden bu yana ilçenin ve ilçe halkının geleceği için yaptıkları görüşmeleri, çalışmaları ve sonuçlarını anlatan Başkan Erten, Karabağlar’a yeni yıl müjdesini de Z Raporu içinde verdi.

Başkan Kazım Erten, AR-GE'den sorumlu AK Parti Genel Başkan Yardımcısı İzmir Milletvekili Hamza Dağ ve İzmir Demokrasi Üniversitesi Rektörü Bedriye Tunçsiper ile birlikte TOKİ Başkanı Ergün Turan’ı ziyaret ettiklerini açıkladı. Başkan Erten, bu ziyarette İzmir Demokrasi Üniversitesi’nin yeri konusunda görüşmeler yaptıklarını belirterek, “Sayın Genel Başkan Yardımcımız, AK Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ’ın himayelerinde, rektörümüz Bedriye Tunçsiper’in bilgilendirme çalışmasını gerçekleştirdik. TOKİ Başkanı Turan, 300-400 dönümden aşağı olmamak üzere üniversite kampüsünün Karabağlar İlçesi sınırları içinde yapılması için alan konusunda mutabakata vardık. 

Türkiye'nin 45 İlinden nüfus bakımından büyük İlçemizin büyük sorunları varlığını biliyoruz. İslam, din, inanç, medeniyet, kültür, demokrasi, laiklik, çoğulculuk, çokkültürlülük alanında Türkiye'yi çağdaş medeniyetlerin üstüne çıkaracak yaklaşımlar, anlayışlar, bilimsel, sosyal, ekonomik, siyasal çözümlerin içinde yer aldık.

Uzun mücadelelerden sonra, Başbakanımız sayın Binali Yıldırım’ın olur ve talimatıyla, Karabağlar'da İzmir Demokrasi Üniversitesi Kampüsünün kurulması yönünde çalışmalar başlatıldı.

"Size Butik bir Üniversite yapalım." dediler. Biz de "Demokrasi Merkez bir kavram, butik olmaz. Büyük olmalı. AVM gibi olmalı! Her kesin gelip ürününü yerleştirebileceği, rafa koyabileceği tüm markaların dükkan için yer bulabildiği bir Alışveriş Merkezi gibi olmalı" dediklerini anlattı.

AK Parti Karabağlar İlçe Başkanı Kazım Erten’in kaleme aldığı 2017 Z Raporu :

“Ak Parti Karabağlar İlçe Başkanlığı'na Ekim 2016'da atandım.

Karabağlar, 1982 senesinden bu yana, Ortaöğrenim, Üniversite Öğrenimimi tamamladığım yer.

İkamet ettiğim, Evlendiğim, Sosyal ve Ekonomik faaliyetlerimi gerçekleştirdiğim yer.

Ar-Ge, Kooperatifçilik, Ortaklık Sistemi, Faizsiz Bankacılık, Yeni Anayasa, Yeni Doktrin Alanlarında Akdeniz Bilimsel Araştırmalar Merkezinde Araştırma, Uygulama, Bilimsel Çalışmalarımı sürdürdüğüm yer.

Kısaca, Aile, Sosyal, Ekonomik, Siyasal, Kültürel Hayatımızın neredeyse kırk senesini bu İlçe'de geçirmişiz. 

Karabağlar İlçesinde hayatımızı sürdürürken, sadece İlçemizin değil, Türkiye'nin, Dünya'nın sorunlarına karşı ilgili, Duyarlı ve Çözüm odaklı Bilimsel çalışmaların içerisinde bulunduk. Bilimsel Çalışmaların Siyasi İrade tarafından yaşama geçirilmesi için Parti Programı, Sosyal Politikalar, Adil Düzen Doktrini gibi çalışmalar gerçekleştirdik.

İslam, Din, İnanç, Medeniyet, Kültür, Demokrasi, Laiklik, Çoğulculuk, Çokkültürlülük Alanında Türkiye'yi Çağdaş Medeniyetlerin Üstüne Çıkaracak Yaklaşımlar, Anlayışlar, Bilimsel, Sosyal, Ekonomik, Siyasal Çözümlerin sürekli içinde yer aldık.

Ortaklık Sistemlerini, Halk Merkezli çözümleri Kooperatifçilik Modellerini geliştirerek çözmeye çalıştık.

Refah Partisi'inde İl Başkan Yardımcılığı, Refahyol Hükümeti Döneminde Bakanlıklarda Danışmanlıklar, Ak Parti İl Başkan Yardımcılığı, Ak Parti İzmir Milletvekili Adaylığı görevlerinden sonra, Karabağlar İlçemizin İlçe başkanı olarak önemli ve büyük bir sorumluluk üstlendik.

Nüfusu beş yüz bine doğru giden, İzmir'in Seçmen Nüfusu bakımından nüfus olarak birinci ilçesi...

Türkiye'nin 45 İlinden nüfus bakımından büyük İlçemizin büyük sorunları var!

1970' li yılların başından itibaren, Türkiye'de Kente Göç'ten en çok etkilenen, ülkemizin her yerinden Göç almış bir İlçe.

Sanayii, Üretim Tesisleri Ucuz Emeğe ihtiyaç duyuyor. Bu sebeple Göç ile gelenlerin Planlı, Gelişmiş Alanlarda Yerleşimi konusunda Türkiye'nin her yeri olduğu gibi, Karabağlar da hazırlıksız yakalanmış.

İnsanların zamanı yok; Alelacele bir Gecekondu, Ev yapıp içinde oturacak, Kendisi işe, çocuğu okula gidecek!

Bu yaşamsal zaruri durum, Karabağlar ilçemizin yüzde yetmişine denk gelen alanda plansız, İmarsız yapılaşmış bir sonuçla karşı karşıya bırakmış.

Karabağlar'ın İmar, Planlama, Altyapı sorunları başta olmak üzere bu kadar büyük nüfusun, Ekonomik faaliyetlerini gerçekleştirebileceği Üretim, Sanayi Tesisleri yok!

Göreve gelir gelmez "Kaliteli Oksijen Solumak Her kesin Hakkıdır."  dedik. İmar, Kentsel Dönüşüm Çalışmaları sebebiyle yavaş ilerleyen Doğalgaz Kullanımı'nın arttırılması, İlçemizde yaşayan Vatandaşlarımızın Doğalgaz'dan yararlanabilmeleri için  yoğun çalışmalar, görüşmeler gerçekleştirdik. 

14 Ay sonra Doğalgaz'da çok büyük mesafeler katettik. 58 Mahallemizin bir kaç mahallesi dışında sorunu çözdük. 2018 senesinde geri kalan mahallelerimizi de Doğalgaz ile buluşturacağız. 

Karabağlar İlçemizde sonunu kestiremediğimiz bir "Nasrettin Hoca Rekreasyon Alanı; Masalı, Hikayesi ile karşılaştık. Araplar'ın "Kıssatun la tentehi/ Nihayeti, sonu olmayan Kıssa" dedikleri bir durum!

Biz, "Masal ile, Hikaye ile değil; GERÇEK ile meşgul olmalıyız " dedik; "İzmir Demokrasi Üniversitesi"  Yerleşkesi'nin Karabağlar'da olması için yola çıktık!

"Demokrasi" bir Üniversite'nin adı olmuş! Çok önemli ve değerli! 

İlçemizin hem Üniversite ile, Hem Demokrasi ile birlikte anılarak, Karabağlar'ın Sosyokültürel Gelişmesini Üniversite ile gerçekleştirmesi gerektiğini ifade ettik.

Üniversitenin, İzmir'imizin diğer ilçelerinde de çok taliplisi çıktı. Biz, Türkiye'nin en büyük Kentsel Dönüşüm Alanı olan Karabağlar İlçemizin Kentsel Dönüşümünü, Sosyokültürel Gelişmesini İlçenin Merkezine Üniversite'yi koyarak gerçekleştirmesi gerektiğini savunduk

Uzun mücadelelerden sonra, Başbakanımız sayın Binali YILDIRIM'ın Olur ve Talimatları ile, Karabağlar'da İzmir Demokrasi Üniversitesi Kampüsünün Kurulması yönünde Çalışmalar başlatıldı.

"Size Butik bir Üniversite yapalım." dediler...

Biz de "Demokrasi Merkez bir Kavram! Butik Olmaz. Büyük olmalı. AVM gibi olmalı! Her kesin gelip Ürününü yerleştirebileceği, Rafa koyabileceği tüm markaları Dükkan için yer bulabildiği bir Alışveriş Merkezi gibi olmalı" dedik!

İzmir Milletvekillerimizin destekleri ile, en son olarak AR-Ge'den sorumlu Genel Başkan Yardımcımız sayın Hamza DAĞ, Rektörümüz Sayın Bedriye TUNÇSİPER ile Ankara'da TOKİ Başkanımız sayın M. Ergün TURAN'ı ziyaret ettik. Uzun görüşmeler, değerlendirmelerden sonra, 350-400 Dönümden az olmamak üzere, ihtiyaç olduğunda gelecekte de gelişebilecek bir Yerleşke Planlaması üzerinde mütabakata vardık.

Yaklaşık kırk senedir İslam, Din, Demokrasi, Laiklik, Çağdaşlık, Medeniyet, Katılımcılık, Çoğulculuk konularını tartışıyoruz. Özellikle Karabağlar merkez olmak üzere bu konuyu çok konuştuk. Karabağlar hem Üniversite'yi, hem Demokrasi fazlasıyla hak ediyor! 

1968 senelerinde Karabağlar sınırları içerisinde bulunan Kestane Pazarına Din Görevlisi olarak gelen, burada tutunamayınca, Karabağlar sınırları içerisinde Akyazılı Vakfı ve Yamanlar Koleji ile ilk faaliyetlerini Karabağlar'da gerçekleştiren, Türkiye ve dünya'da etkili olan, gelişen ve Anadolu çocuklarını Ülkesinde Darbeci, Hain, Terörist yapan FETÖ yapılanmasına ilk çıkış yeri olan Karabağlar'dan Demokrasi Üniversitesi ile Cevap vermek anlamlı, değerli, evrensel bir cevap oldu.

Öncülük ettiğimiz, bizleri bu konuda destekleyen her kese teşekkür ederiz! Karabağlar Demokrasi ve Üniversite ile yoluna devam edecek!

Karabağlar için bir Üniversite yeterli mi? Asla...

Neredeyse yüzde yetmişi plansız olan ilçemizin Kentsel Dönüşüm ile Türkiye'nin en gelişmiş yaşam merkezi olması için önünde hiç bir engel bulunmuyor! 540 Hektarlık Alandan söz ediyoruz! 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bir milyon iki yüz bin metrekare bir alanda, Kentsel Rezerv Alanında yeni bir Yaşam Merkezi kuruyor! Karabağlar'da, Okullar, Spor Alanları, Sağlık Tesisleri, 350 dönümlük Rekreasyon Alanı ile Yenitepe'de Yeni bir Yaşam Merkezi kuruluyor!

Sadece Depreme Dayanıklı Konutlar yok; fazlasıyla Yeşil Alanlar, Okullar, Spor Tesisleri, Sağlık ve Sosyal Tesisler....   

Bu Alanın Temel Atma Törenini Başbakanımız sayın Binali YILDIRIM, Bakanlarımız, Milletvekillerimiz ve Karabağlar'da yaşayan hemşehrilerimizle birlikte, büyük bir kalabalık ve Coşku ile gerçekleştirdik. Alanda İnşaat, Düzenleme Faaliyetleri tam hızla sürüyor!

Yeter mi; Karabağlar'a bu da yetmez!

 Karabağlar'ın tamamının Planlama, İmar sorununun çözülmesi gerekir! Bu yöndeÇevre ve Şehircilik Bakanlığımız, Kentsel Dönüşüm Genel Müdürlüğü, İller Bankası Genel Müdürlüğü ile yoğun görüşmeler yaptık. 

Karabağlar'da yaşayan Vatandaşımızı  Kentsel Dönüşüm ile ilgili sorununu "Yerinde" ve "Adabazlı" yaklaşım ile çözülmesi yönünde çalışmaların hızlandırılması hususunda görüş birliğine vardık. Bakanlık, bir Daire Başkanı'nı Karabağlar'da Yerinde Dönüşüm konusunda görevlendirdi.

Karabağlar'da Adil, Güvenli, Çıkar Paralelliği'nin kurulduğu "Yerinde Dönüşüm" çalışmaları  tüm hızıyla devam ediyor!

Yeter mi; yetmez!

Karabağlar'da yaşayan yaklaşık beş yüz bin insanımızın nefes alabileceği büyük bir Yeşil Alan'a ihtiyacı var! Yeşil Alan, Şehir Ormanına!

Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip ERDOĞAN "Şehircilik Şura'sında Şehir Merkezinde kalan Askeri Alanların "Yeşil Alan" şartıyla Halkın hizmetine açılması gerektiğini ifade ettiler.

Karabağlar sınırlarımızda bulunan "Poligon Atış Alanı"nı Cumhurbaşkanımızın ifade etiikleri gibi "Yeşil Alan" olarak, Karabağlar'a, İzmir Halkımızın kullanımına açılması hususunda Milli Savunma Bakanımız sayın Nurettin CANİKLİ'yi, Milli Savunma Komisyonu Üyesi, İzmir Milletvekilimiz sayın Hüseyin KOCABIYIK ile ziyaret ettik ve talebimizi ilettik. Olumlu karşıladılar. Çalışma başlatıldı. En kısa sürede bu Alan ile ilgili müjdemizi de vermiş olacağız.

Daha ne olsun; 14 Aylık bir süreçte, İlçe başkanı olarak göreve atandığımız günden bu yana, Teşkilatımız, yönetimimiz, Milletvekillerimiz ile; Karabağlar'ın, yukarıda belirttiklerimizden fazlasını hak ettiğini düşünerek var gücümüzle çalışıyoruz.

Ak Parti Türkiye'yi on beş senedir yönetiyor. On beş yıllık İktidar, Hükümet Sürecinde Türkiye'nin Demokrasisinin, Ekonomisinin geliştirilmesi yönününde atılan adımların, İstikrarlı Yönetimin Karabağlar'a yansıması yukarıda belirttiğimiz Vizyon Projeleridir. Vizyon siyasetidir.

Ak Parti'nin Güçlü, Adil, Güvenli İktidar Vizyonu ile Karabağlar'a bu Hizmetleri yapmaya çalışıyoruz.

Planlama, Kentleşme, Sosyokültürel Gelişme, Doğalgaz Kullanımı, Üniversite, Rekreasyon Alanı, Şehir Parkı, Kentsel Rezerv Alanı, Kentsel Yenileme, Kentsel Dönüşüm ile Karabağlar'ı Çağdaş bir yaşam Alanı olmanın ötesine taşımaya çalışıyoruz;

"Avrupa Kentsel Şartı ve Kent Hakları" Kriterlerinin Üstüne çıkabilmiş bir Karabağlar İnşa etmektir hedefimiz!

Türkiye Sosyolojisi ve Sosyokültürel Çeşitliliğini Barış, Güven, dayanışma, Yapıcı, Geliştirici, Estetik bir Vizyonla İmar, İhya ve İnşa yolunda 2017 senesinde yapabildiklerimizin bazılarını ifade etmeye çalıştık!

Mekanların, Şehirlerin İmarlı olması gereklidir ancak yetmez; İnsanların Sosyal, Ekonomik Yaşamlarını da Ömürlü kılmak gerekir!

"Yaşanabilir, Temiz Havası Solunabilir, Ekonomisi, Demokrasisi geliştirilmiş, Evrenselliğe açık Yerelliği sağlayabilmiş, Kültür geliştirici, Medeniyete katkı koyabilen bir Vizyon ile 2017 yolculuğumuzu tamamlamış oluyoruz.

2018'i bu anlayış ve çalışmalar ile karşılarken, Kur'anda Beled Suresinde belirtilen bir ayeti hatırlatmak isterim:

"Bu Beldede Çözüm sensin" diyor.

Evet, Karabağlar'da yaşayan her bir birey, yaşadığı Mahallede bir sorunu tahlil ederse, yerinde Analiz yaparsa Meseleleri Halleder. Bizzat Kendisi Halledici, Çözümleyici olur. Karabağlar'da yaşayan her bir hemşehrim; Evet, Çözüm Sendedir, Çözüm sensin! 2017 Senesini tamamladık, 2018' e girerken Karabağlar ve tüm İzmir'de, Ülkemizde, Dünya'da yaşayan insanlar için temennim; İmarlı Mekanlarda Ömürlü, Sağlıklı Yaşam sürdürmeleridir.”                                           

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.