Karabağlar'da Aydınlık Geleceğin Temeli Atıldı

Karabağlar'da Aydınlık Geleceğin Temeli Atıldı

Karabağlar Kız Öğrenci Misafirhanesi’nin temeli atıldı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Karabağlar Belediyesi'nin ortak hizmet protokolü kapsamında yaşama geçireceği Karabağlar Kız Öğrenci Misafirhanesi’nin temeli atıldı. Belediye tarafından yapımı gerçekleşecek kız öğrenci misafirhanesinin işletmesini ADD(Atatürkçü Düşünce Derneği) yapacak.

Karabağlar Tahsin Yazıcı Mahallesi’nde gerçekleşen projenin temel atma törenine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, Bornova Belediye Bakanı Olgun Atila,  CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel, CHP İzmir milletvekilleri Tacettin Bayır ve Atilla Sertel, ADD Genel Başkanı Tansel Çölaşan, parti yöneticileri, parti ilçe başkanları, meclis üyeleri,muhtarlar ve sivil toplum kuruluş temsilcileri katıldı.

7cbfab27-afb5-4e77-83de-465bb88a7f8e

Böyle bir tesisisin yapılması çok önemli

Açılışta yapılan hizmet için teşekkür eden ADD Genel Başkanı Tansel Çölaşan, “ Bize verilen bu alanın hizmetini en iyi şekilde yapmaktan gurur duyuyoruz. Orta Doğu’ya dönen bir Türkiye’de böyle bir tesisin yapılması çok önemli birileri gençleri cemaat yapılanmalarına sevk ederken biz cumhuriyetçilerin gençlerimizin geleceğine sahip çıkması lazım. Başarı cumhuriyetçi güçlerin cemaatçi ve orta çağ birliktelikleri kadar güçlü olmasına bağlı. Bu projenin devamını tüm ilçe belediyelerimizden istiyorum. Bu çalışma gerçek aydınlık günlere vesile olacak” diye konuştu.

3a5e6c83-f053-418b-9fc9-d2a9ce47e43e

Aydınlık Türkiye’nin aydınlık ilçesi

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu ise, çam ağaçlarının bulunduğu bölgede, yeşil dokuya zarar vermemek için proje tadilatına gittiklerini belirterek "Doğa için projenin gecikmesini göze aldık” diye konuştu. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle ilçeye birçok proje kazandırdıklarını vurgulayan Muhittin Selvitopu, şöyle devam etti:

"Biz sadece bu projede değil,  birçok projede Başkanımız Aziz Kocaoğlu'nun desteğini görüyoruz. İşbirliği anlayışı içerisinde Karabağlar’a hizmet veriyoruz. Yarın açılışını gerçekleştireceğimiz pazaryerini yine Büyükşehir Belediyemizin yüzde 60 oranındaki finans desteğiyle gerçekleştirdik. Gençlik Merkezi, Tahsin Yazıcı Kültür Merkezi, yine Büyükşehir Belediyemiz tarafından yürütülen Mimkent Kültür Merkezi, Yeşilyurt Kültür Merkezi gibi projeler devam edecek. Bu projelerle birlikte Karabağlar’da sağlıklı bir kentsel dönüşüm çerçevesinde gelişen, dönüşen bir Karabağlar’ı Büyükşehir Belediyemizin desteğiyle birlikte yaratacağız. Bu anlamda kararlılığımız devam edecek. Bu konuda taviz vermeyeceğiz. Hiçbir şekilde kimse bizi yıldıramayacak. Ve hep birlikte Karabağlar’ın gelişimini görüp aydınlık Türkiye’nin aydınlık ilçesi olarak karşınıza çıkacağız."

1210f5f2-5625-4cf5-84c7-eadfd21b43b4

Türkiye Cumhuriyeti’nin en çok yatırım yapan kurumuyuz

Temel atma töreninde son olarak konuşan Başkan Aziz Kocaoğlu ise,”Belediyelerimizin ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin hizmet yolculuğu devam edecek. Kaynaklarımızı yerinde kullanarak, aklı ve bilimi rehber alarak, kentin ihtiyacını hemşerilerimizin öncelik sırasına koyarak, 12 yıldır yürüdüğümüz yolda devam edeceğiz. Büyükşehir doğru yol haritasıyla Türkiye Cumhuriyeti’nin en güçlü ve en çok yatırım yapan kurumuz. Son 10 yılda merkezi hükümetten daha fazla yatırım yapan bir yapıdan söz ediyoruz. Buna ulaşan hiçbir kurum yoktur. Dünya finans  piyasasında Türkiye Cumhuriyeti Hazinesi  bizim aldığımız kredi notunun yanına yaklaşan bir kurum yoktur” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından temel atma törenine geçildi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, ADD Genel Başkanı Tansel Çölaşan ve protokol hep birlikte butona basarak projeye start verdi.

187 öğrenciye yuva olacak

Karabağlar Belediyesi’nin mimarı olduğu projenin yüzde 50 oranında destek olan İzmir Büyükşehir Belediyesi, yurdun yapımı için 3 milyon 114 bin TL yardım yaparak, proje maliyetinin yüzde 50'sini karşılamış olacak. Tahsin Yazıcı Mahallesi’nde bulunan Karabağlar Kız Öğrenci Misafirhanesi  tamamlandığında toplam 187 öğrenci konaklayacak. Ayrıca oda sayısı 94 olarak belirlenen misafirhanede spor salonu, yemekhane, kütüphane gibi faaliyet alanları da bulunacak. Misafirhane 1,5 yıl içinde bitirilecek.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.