Karabağlar'da ayıp olmasın adı olsun parkı!

Karabağlar'da ayıp olmasın adı olsun parkı!

Karabağlar’ın en büyük mahallelerinden birisi olan Vatan Mahallesi’ndeki park, vatandaşları eğlendirmekten çok isyan ettiriyor. Yol kenarına konulmuş parke taşlarının üzerindeki park oyuncakları, parka gelen çocuklar için hayati tehlike içeriyor.

MEDYA EGE- Karabağlar Belediyesi, ilçenin sınırlarındaki en büyük mahallelerinden birisi olan Vatan Mahallesi’nde çocukların faydalanması için, içinde oyun alanı olan park yaptı. Ana yolun tam ortasında yer alan ve Karabağlar Belediyesi tarafından yapılan park, parke taşlarının üzerine oturtulmuş, çocukların kullanımı için konulmuş oyuncaklardan ibaret. Parkın etrafından park alanını gösteren, park alanını koruyan, parktaki çocukların yolla bağlantısını kesen ne bir işaret var ne de bir önlem.

33564136-fbaf-4add-bba6-02d7e566a0bd.jpg

MAHALLELİ TEPKİLİ

Mahallelerinde park yapılmasından dolayı ilk başlarda mutlu olduklarını söyleyen mahalle sakinleri, korunaksız ve korumasız parkın çocuklar açısından hayatı risk yarattığını belirterek, belediyeye sorumsuz hizmetlerinden dolayı tepki verdiler. Parkta çocukların her türlü tehlikeye ve özellikle de trafik tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu belirten mahalle sakinleri, çocukları bu parkta tek başına olması büyük bir facia. Çocuğunu parka getiren aileler için ise dakika dakika çocuğunun başına bir şeyler gelmesin diye uyanık olması gerektiğini söyleyen mahalle sakinleri, parkın etrafının bir şekilde yoldan ayrılması, korunaklı hale gelmesi ve parkın sadece oyuncaklarıyla değil, düşünsel olarak da çocuk parkı olarak düzenlenmesini istediler.

9349a0da-99a9-4171-8cd8-3cb99acff186.jpg

Çocuğunun parktan koşarak bir anda kaçtığını, dikkatiyle arkasından koşup yakaladığını belirten mahalle sakini ise, parka çocukları oyun oynasınlar, rahatlasınlar diye getiriyoruz ama çöl ortasında, her türlü riski taşıyan parkta kendilerinin psikolojik ve fizyolojik olarak yorulduğunu söyledi. Çocuk parkına çocukların yaşayabileceği tehlikeler düşünülerek tedbirler alınmasını isteyen mahalleli, “Park yapmak, iki parka taşı koyup, üzerine iki oyuncak koymakla olmuyor” dediler.

4467abf5-995e-4f14-b9ff-ff9a7394508e.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.