Karabağlar'da Hastaneler Pislik İçinde!

Karabağlar'da Hastaneler Pislik İçinde!

Ali Eyce; Karabağlar'da Hastaneler Pislik İçinde!

İzmir in hastane konusunda merkezi durumunda olan Karabağlar'da hastaneler pislik içinde, yokluk içinde.

Vatandaşlardan gelen şikayetleri gidip yerinde tespit ettim. Hasta olarak, hasta yakını olarak, gazeteci olarak. Hastanenin girişinden itibaren düzensizlik, temizliksizlik göze batıyor.

Hastanelerde çalışır vaziyette görünen insan sayısı çok, çalışıyor vaziyette olan insanı görmek ise imkansız. Robot koysanız ancak bu kadar insan odaklı hizmet eder. Tek çalışıyor görünen beyaz önlük giyen doktor ve hemşireler.

Onlar da temizliksizlikten, personelin tembelliginden bıkmış haldeler. Hastayla, hasta yayınıyla ilgilenirken bir de hastane personelinin tembelliği, hastanenin eksik temel ihtiyaclariyla ilginmekten bıkmışlar.

Sorsanız hastanelerin müdürlerine, satın almalarına her ay dünyanı parasını verip doğrudan milyonluk malzeme alıyorlar. Sorsanız alınan malzemeler yetmiyor. Sorsanız malzemeleri birileri çalıyor. Sorsanız vatandaş sorumsuzca kullanıyor.

Ama sormayın.

Çalışanını kontrol edemiyor, hangi paraya kimden aldığın belli olan, koltuğunu korumak için birilerine para kazandırmak için girdiğin yoldan temizlikte çıkmaz, personel de çıkmaz, malzeme hiç çıkmaz.

Kim kimin kuyruğuna basar, kim burada yapılacak denetim ve düzenleme ile ne kaybeder bilmem ama hastaneye gelen Vatandaş insan muamelesi görür, insan gibi hizmet alır, insan gibi hastanede şifa arar.

Yoksa o hastanelerden çıkan sonuçlara koltuklarsa oturan da, hastanelerden para kazanan da katlanır. Vatandaş cezayı sessizce keser, sesini kesmez...

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.