Karabağlar’da öğrenci yurtlarına yüzde 80 zam!

Karabağlar’da öğrenci yurtlarına yüzde 80 zam!

Karabağlar Belediyesi, Temmuz ayı meclis toplantısında CHP’li meclis üyelerinin oy çokluğuyla üniversite öğrencilerinin barındığı belediyeye ait yurtta ücretlere yüzde 80 oranında zam yapılmasına karar verdi.

Karabağlar Belediyesi Meclisi Temmuz ayı toplantısına kız öğrenci yurduna yapılan zam damgasını vurdu. Karabağlar ’da öğrencilerin barındığı yurttaki ücretlere yapılacak zam meclisin gündemine alındı. Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu başkanlığında toplanan meclis gündeminde öğrencilerin yurt ücretlerine yüzde 80 yapılması tartışma konusu oldu.

Belediye Başkanı Selvitopu, yapılan zammın yasalara uygun olduğunu belirterek komisyona havale edilmesini istedi. AK Parti Grup Başkan Vekili Mustafa Alper Güldalı, AK Parti Grubu adına söz alarak yapılan zam oranının çok yüksek olduğunu, buraların öğrencilerin evleri olduğunu belirterek, “Devletimiz konutlardaki kira artışlarına getirdiği sınırlamayı dikkate alarak yüzde 25 zam yapılmasının daha uygun olacaktır ”dedi.

Belediye Meclisi Plan- Bütçe ve Burs –Eğitim komisyonunda da tartışmalara neden olan zamla ilgili olarak CHP’li Meclis Üyeleri de yüzde 80’i çok, yüzde 25’i az bulup, yüzde 50 oranında yapılmasını ve komisyondan kararın oy birliğiyle çıkması yönünde görüş bildirdiler. Ancak Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu’nun kabul etmemesi üzerine komisyonlardan Kız Öğrenci Yurduna yüzde 80 zam yapılması önerisi CHP’li Meclis Üyelerinin oylarıyla, oy çokluğuyla kabul edildi.

Durumla ilgili AK Partili Meclis üyeleri adına açıklama yapan Karabağlar Belediyesi Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Mustafa Alper Güldalı, yapılan zammın çok yüksek olduğunu, bunu CHP’li meclis üyesi arkadaşların dahi kabul ettiğini; ancak Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu’nun zam bakısıyla zammın yüzde 80 olarak kabul edildiğini söyledi. Güldalı "Yurtlar öğrencilerin evleridir. Devlet olarak, merkezi hükümet konut kiralarında yüzde 25 gibi artış sınırı getirmişken, öğrencilerin konut giderlerine yüzde 80 yapılmasını haksızlık olarak görüyoruz. Bunun sosyal belediyecilikle, halkçı belediyecilikle uzaktan yakından alakası yoktur. Başkana, sosyal belediyeciliğin gereğini yapmasını, zammı düşük tutmasını, bu nedenle hiçbir soruşturmaya, kovuşturmaya alınamayacağını söyledik, ama yüksek zam beklentisinin ve bu zammı destekleyen CHP’li Meclis Üyelerinin oylarına engel olamadık. Allah belediyemizin yurtlarında kalan öğrencilerimizin ve ailelerinin yardımcısı olsun ”dedi.

1457335002.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.