Karabağlar'da öğrencilere eğitim kart ile kırtasiye desteği

Karabağlar'da öğrencilere eğitim kart ile kırtasiye desteği

Karabağlar Belediyesi, ilkokula yeni başlayan öğrencilere Eğitim Kart aracılığıyla kırtasiye desteğinde bulunuyor.

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Salih Omurtak Mahallesi'ndeki Adil İçel İlkokulu'nda gerçekleştirilen kart dağıtım törenine katılarak, çocuklar ve aileleriyle bir araya geldi. Buluşmada Okul Müdürü Ahmet Demir ve Mahalle Muhtarı Abdullah Karslıoğlu'nun da yer aldı.

karabaglar-belediyesi-egitim-kart-9.jpg

Eğitim Kart'lara kırtasiye ihtiyaçlarının karşılanması için ayrılan paranın yine vergilerle toplandığını hatırlatan Başkan Selvitopu, “Bu Karabağlar Belediyesi'nin sizlere armağanı ama sizin paranız onu da söyleyeyim. Kimsenin babasının parası değil. İhtiyacı olanların yanında olmak tüm devlet kurumlarının görevi” dedi.

Başkan Selvitopu, fedakarca görev yapan öğretmenleri de yürekten kutlayarak, onlara çalışmalarında başarılar dileyerek öğrencilere tek tek Eğitim Kart'larını dağıttı. Daha sonra onlarla anı fotoğrafı çekildi.

karabaglar-belediyesi-egitim-kart-4.jpg

3305 öğrenciye dağıtıldı

Bu yıl Eğitim Kart, Karabağlar'da sosyo-ekonomik durumlarına göre belirlenen 18 ilköğretim okulunda 1. sınıfa başlayan 3305 öğrenciye dağıtıldı. Karabağlar Belediyesi'yle İzmir Kitap ve Kırtasiyeciler Odası arasında imzalanan işbirliği protokolü kapsamında hazırlanan bu kartlara yüklenen paralar, sadece ilçedeki kırtasiyelerde geçerli. Böylece aile bütçelerine katkı koyulduğu gibi esnafa da destek sağlanıyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.