Karabağlar’da ölüye saygısızlık!

Karabağlar’da ölüye saygısızlık!

Eskiizmir Caddesi’nde bulunan ve yıllardır insanların geçerken dua okuduğu tek mezar, bir gecede yok edilip, üzerinden herkesin geçeceği kaldırım haline getirildi.

İzmir’in Karabağlar İlçesi’nde Eskiizmir Caddesi üzerindeki Çamlık İtfaiyesi’ne yakın yerde tek kişilik mezar vardı. Mezar başın dikilmiş olan çam ağacının büyüklüğüne bakıldığında da çok eski bir mezar olduğu belli oluyordu. Çamlık’ın denilen alanın çam ağaçlarıyla dolu ormanlık alan olduğu İzmir’in eski tarihinden kalma mezarın kime olduğu çok iyi bilinmese de, oradan geçenler mezarı gördüklerinde hem mezardakine, hem de yakınlarına dua okumadan yanından geçmiyorlardı.

İddialara göre önceki gün gece yarısı herkesin hayır duasını alan bu mezar üzerinde operasyon yapıldı. Mezarın bitişiğindeki tek katlı dükkanlar, o dükkanları alıp, yerine lüks apartman yapmak isteyen inşaat şirketi tarafından yıkıldı. Ancak inşaat şirketinin lüks bina yapmasının cazibesinin önündeki tek engel orada yıllardır, çam ağacının gölgesinde yatan, vatandaşın duasını alan mezardı. Gece yarısı mezarın başına gelen ekipler, bir gece de mezarın olduğu yeri dümdüz yapıp, üzerine kaldırım taşlarını döşeyip gittiler.

20171109_104325-(1)-001.jpg

Her geçtiklerinde olmasa da, Cuma günleri mutlaka o mezarın yanından geçtiklerinde hem orada yatana hem de ölmüşlerine Fatiha duasını okuyan ve bunu alışkanlık haline getiren vatandaşlar, mezarın yerinde olmadığını, yerinin bütün insanların yürüyüp geçtiği  kaldırım olduğunu görünce şok içinde kaldılar.

Yıllardır orada bulunan ve yöre halkı tarafından da kabul edilen bir mezarın bir gecede bu kadar saygısızca davranışla kaldırım haline dönüştürülmesine tepkiler çığ gibi büyüdü. Sosyal medya üzerinden bunu yapan insanların insanlıktan nasibini almamış, ölülere saygısı olmayan kişiler olduğunu belirterek tepki veren vatandaşlar, “İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bilgisi olmadan yolda kimsenin bir çivi dahi çakamayacağını da gayet iyi biliyoruz. Bu da buradaki mezarın bir gecede sökülmesinden, lüks daire için mezarı yok edebiliyor. Korkarız ki, yakında mezarların bulunduğu yerleri yerle bir edip, oralarada lüks siteler yapılmasına da gözyumanlar. Biz yıllardır yanından dua ederek geçtiğimiz o mezarın yerinin orası olduğunu bile bile, kaldırım diye onun üzerinden nasıl yürüyerecek geçelim. Onlarda olmayan vicdan, onlarda olmayan ölüye saygı bizde fazlasıyla var.” Dediler.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.