Karabağlar'da TOKİ hak sahipleri belediyeye 'Yeter Artık' dedi

Karabağlar'da TOKİ hak sahipleri belediyeye 'Yeter Artık' dedi

İzmir'in Karabağlar ilçesinde başvurdukları TOKİ konutları inşaatının, 4 yıldır Karabağlar Belediyesi ile Şehir Plancıları Odası'nın açtığı davalar sebebiyle başlayamadığını belirten 809 hak sahibi Karabağlar Belediyesi önünde eylem yaptı.

TOKİ'nin Karabağlar'da yapaağı 809 konutun hak sahibi adına konuşan Alişan İnal, “İzmir’in en çok kaçak yapılarının olduğu ilçesi Karabağlar’dır. Bunu herkes bilir. Bizimle bir kurası çekilen herkesin evi bitti. Yeter, artık yakamızdan elinizi çekin” dedi.

dsc-9344.jpg

Uzundere’de yapılacak olan TOKİ Konut Projesi’ne, 2019 yılından beri çeşitli bahanelerle Şehir Plancıları Odası ile Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu'nun karşı çıktığını ve kendilerine de ilçede yeni konuta ihtiyaç olmadığını söylediğini ileri süren İnal, "Kurada hayatımızın müjdesini aldık ancak Karabağlar Belediyesi ile Şehir Plancıları Odası’nın imar planlarına itiraz ederek konuyu mahkemeye taşımaları sonrası bu mutluluğumuz yarım kaldı. Bizler dar gelirli insanlarız. Birikmiş paramız yoktu. Peşinat için dişimizden tırnağımızdan para biriktirdik. Heyecan ve umutla evlerimizin yapılmasını beklerken, birilerinin bu evlere karşı çıktığını öğrendik ve bu karşı çıkanlar bu evlerde kimlerin oturacağı ile ilgilenmiyorlardı. Tek yaptıkları kayıtsız şartsız bu evlerin yapılmasını engellemekti. Tam 4 yıl oldu. Bizimle birlikte kurası çekilen diğer bütün evler bitmek üzere. İnsanlar evlerine girmek için gün sayarken, bizim evlerimizin yapılacağı alan hala bomboş” diye konuştu.

dsc-9329.jpg

"YAKAMIZDAN ELİNİZİ ÇEKİN"

Son büyük depremlerde TOKİ evlerinin ne kadar sağlam olduğunun kanıtlandığının altını da çizen İnal, “İzmir deprem bölgesi, birçok aktif fay hattının üzerinde yaşamaya çalışıyoruz, oturduğumuz evler eski ve depreme dayanıksız. Buradan Karabağlar Belediyesi ve Şehir Plancıları Odasına sesleniyorum; itiraz ettiğiniz ve durduğunuz evlerin sahipleri burada. Sabrımız çoktan bitti, ‘Artık yeter’ diyoruz. Bizim yakamızdan elinizi çekin. Gelecekte dar gelirli vatandaşların hayali ve hayatı ile oynayanlar olarak adınızın anılmaması için harekete geçin” dedi.

dsc-9360.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.