Karabağlar’da ‘Uzlaşma Komisyonu’ dağıldı!

Karabağlar’da ‘Uzlaşma Komisyonu’ dağıldı!

AK Parti Karabağlar İlçe Başkanı İrfan Doğruca, Karabağlar Belediyesi’nin 2019 yılını değerlendiren basın açıklaması yaptı.

AK Parti Karabağlar İlçe Başkanı İrfan Doğruca, Karabağlar Belediyesi’ni eleştiren sert basın açıklaması yaparak, büyük umutlarla destek oldukları Uzlaşma Komisyonu’nun uzlaşıdan uzak olduğunu belirterek, “Bizim açımızdan ‘Belediye Uzlaşma Komisyonu’nun hiçbir hükmü ve gerekliliği kalmamıştır.” Dedi. Yazılı olarak yapılan açıklamada, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu’nu ağır eleştiriler getiren Başkan Doğruca, açıklama sonunda içinde bulundukları Karabağlar Belediyesi Uzlaşma Komisyonu’nun kendileri açısından hükmü ve gereği kalmadığını belirti.

Başkan Doğruca, “Sayın Başkan Selvitopu, bizim iktidarımız iradesiyle Karabağlar’a kazandırılmış Demokrasi Üniversitesi, Millet Bahçesi projelere sahiplenerek kendi yetkisindeki mahallelerin planlamalarını dahi tamamlayamadığı halde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yapmış olduğu on dört mahalledeki planlara da karşı çıktı. 

Yeni dönemde Karabağlar halkına hizmet etmenin önünü açmak için bizim projelerimiz olan üniversite, millet bahçesi, kentsel dönüşüm ve kaymakamlık binasının önündeki yarım kalan emniyet inşaat alanının milli eğitime devredilip burada bir eğitim alanı yapılması proje,imizi ortak bir komisyonda ele alınmasını önerdik. Komisyonda ele alınacak projelerde ortak bir paydada buluşabileceğimiz düşündük.

Ancak Sayın Başkan,  önce kentsel dönüşüm olan 14 mahallede, daha planlar askıya çıkmadan itiraz edeceğini beyan edip, planlar askıya çıktıktan sonra art niyetli ve bilgisizce vatandaşı yanlış yönlendirip aslında çok emek verilerek yapılmış olan bu projelere itiraz edip yandaşlarına itiraz ettirdi. Sonra da, Karabağlar için hayati önem taşıyan Demokrasi Üniversitesi Kampüsü’ne itiraz etti.” Dedi.

Başkan İrfan Doğruca basın açıklamasının sonunda, Uzlaşma komisyonunu hiçe sayan politikalar ürütenlerin, uzlaşıdan ne kadar uzak olduklarını gördük. Gerçek niyetlerinin ne olduğunu da gördük. Bizim açımızdan ‘Uzlaşma Komisyonu’nun hiçbir hükmü ve gerekliliği kalmamıştır.” Dedi.


AK Parti Karabağlar İlçe Başkanı İrfan Doğruca’nın açıklaması:


Karabağlar da belediye seçimlerinin ardından 9 ay geçti ve yeni yıla da girdik öncelikle tüm halkımızın yeni yılını tebrik ediyorum.

2020 yılının milli birlik beraberlik içerisinde, Karabağlar ‘da hayırlı işlere imza atılan bir yıl olmasını temenni ediyorum.

Geçen 9 aylık zamanı Karabağlar özelinde değerlendirmeye kalkarsak, 2019 yılı yerel seçim yılı olarak ön plana çıkmaktadır.

Seçimi 2014-2019 yıllarında Karabağlar Belediye Başkanlığı yapan, CHP’li Başkan Adayı Sn. Muhittin Selvitopu kazanmıştır.

Halkın demokratik tercihini başımız üstünde kabul ederek, biz de kendisine kapsayıcı halkın taleplerini karşılayacak hizmetler yapması noktasında, yenilenen görevinde başarılar diledik.

Seçim öncesini değerlendirecek olursak, CHP’li aday seçime geçmişte bir marifeti olmadığı İçin geleceğe dair çok fazla bir planlama içinde olamadı. Yarım projelerin ön cephelerini bitirerek dışardan bakıldığında sanki tamamlanmış görüntüler vermeye çalıştı.

Yapamayacaklarını örnek göstererek, bizim iktidarımız iradesiyle Karabağlar’a kazandırılmış Demokrasi Üniversitesi, Millet Bahçesi projelere sahiplenerek kendi yetkisindeki mahallelerin planlamalarını dahi tamamlayamadığı halde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yapmış olduğu on dört mahalledeki planlara da karşı çıktı.  

Kendi yandaşlarını kara planlar askıya çıktı diye örgütleyip, tamamen bilgi ve belgeden yoksun bir şekilde itiraz etmelerinin amacı siyasi bir kaygının dışında başka ne olabilir ki? 

Oysa biz yeni dönemde Karabağlar halkına hizmet etmenin önünü açmak için bizim projelerimiz olan üniversite, millet bahçesi, kentsel dönüşüm ve kaymakamlık binasının önündeki yarım kalan emniyet inşaat alanının milli eğitime devredilip burada bir eğitim alanı yapılması projelerimizi ortak bir komisyonda ele alınmasını önerdik. Komisyonda ele alınacak projelerde ortak bir paydada buluşabileceğimiz düşüncemiz de kendilerinin istemezlük tavrıyla son bulmuştur. 

Kentsel dönüşüm olan 14 mahallede daha planlar askıya çıkmadan itiraz edeceğini beyan edip planlar askıya çıktıktan sonra art niyetli ve bilgisizce vatandaşı yanlış yönlendirip aslında çok emek verilerek yapılmış olan bu projelere itiraz edip yandaşlarına itiraz ettirdi.

40 yıldır imar bekleyen vatandaşımızın modern yaşama geçerek sağlıklı güvenilir depreme dayanıklı sosyal konutlarda yaşama arzusunu siyasi kaygılarla İtiraz etmek, burada yaşayan halkımızın mağduriyetleri üstüne mağduriyet bindirmektedir. 

Üniversite konusunda daha öncede çok defa değindim. Fakat ısrarla yapmadıklarını yaptık, yaptıklarını da yapmadık demek huyları olduğundan bir kez daha bu konuyu ele almak istiyorum.

Demokrasi Üniversite kampüs alanı tamamen hükümetimizin iradesi ile ilçe başkanlığımız, milletvekillerimiz, il başkanlığımız ve Sayın Binali Yıldırımın destekleriyle Karabağlar’a konuşlandırılmıştır.

İlk etapta küçük butik bir üniversite yapılması planlanırken, Uzundere TOKİnin altında TOKİye ait olan arazide kampüsün yapılması, üniversitenin yerleşkesi olan daha büyük bir eğitim alanına yapılması planlanmıştır.

Genel Başkan Yardımcımız ve önceki dönem ilçe başkanımız Demokrasi Üniversitesi Rektörü Bedriye Tunçsiper ile Ankara ziyaretlerinde TOKİ başkanı ile görüşmeler yaptılar. O görüşmelerde, 50 dönüm alanın yetmeyeceği, Demokrasi Üniversitesi’nin butik bir alanın olmayacağını, buranın daha kapsamlı bir üniversite olması gerektiğini belirtilmiş ve neticesinde yaklaşık 780 dönüm arazinin 380 dönümü üniversiteye tahsis edilmiştir.

TOKİ bu arazinin geri kalan kısmında da şu an hayata geçirdiği dar gelirli vatandaşımıza 100.000 konut projesini hayata geçireceğini beyan etmiştir. 

Sayın Rektör Bedriye Tunçsiper Bu alanın yeterli olduğunu hatta beklediğinden iyi olduğunu defalarca dile getirmiş, yerleşkenin Karabağlar ’da olmasından dolayı memnuniyet içerisinde olduğunu söylemiştir. 

Tüm bu olanlara rağmen siyasi kaygılar Sayın Selvitopu’nun bu projeye de itiraz etmesine sebep olmuştur. 

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu’nun bu itirazı, Karabağların gelişmesinde büyük rol oynayacak Karabağlar’ın misyonunu ve vizyonunu arttıracak böyle bir kampüsü üzerinde polemik üretip, engellemeye çalışmaktadır.

Sayın Selvitopu’nun amacı, Karabağlar ‘da üniversite kazanılmasına sebep olacak bu projeyi iptal ettirmek midir?

Sayın Selvitopu, Karabağlar’da bu projenin hayata geçmesinin önüne neden takoz koymaktadır?

Karabağlar’a eğitim kampüsünün kurulmasını hangi siyasi kaygılarından kaynaklanıyor.

Takdir kamuoyunun.  

Uzlaşılacak her konuya tamam deyip, ardından itiraz edenlerin,

Uzlaşma komisyonunu hiçe sayan politikalar ürütenlerin,

Uzlaşıdan ne kadar uzak olduklarını gördük. 

Gerçek niyetlerinin ne olduğunu da gördük.

Bizim açımızdan ‘Uzlaşma Komisyonu’nun hiçbir hükmü ve gerekliliği kalmamıştır.
Saygılarımızla.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum