Karabağlar’dan Harvard Üniversitesi’ne!

Karabağlar’dan Harvard Üniversitesi’ne!

İzmirli Hera Elmas Dünya’nın ve Amerika’nın sayılı üniversitelerinden Harvard Üniversitesi’nden eğitim daveti aldı.

MEDYA EGE / ALİ EYCE - İzmir’in Karabağlar İlçesi’nde anneannesiyle birlikte yaşayan 22 yaşındaki Hera Elmas, eğitimde ender görülen bir başarıya imza attı. İlkokul, ortaokul bitirdikten sonra Alsancak’da buluna Nevval Salih İşgören Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi’ni başladı. Meslek lisesinde grafik tasarım bölümü okuyan Hera Elmas, okul bittiğinde girdiği üniversite sınavında İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümünü kazandı. Sanat ve tarihe olan ilgisini kesemeyen Elmas, bir yıl sonra tekrar üniversite sınavına girdi ve bu sefer de Celal Bayar Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümünü kazandı.

20230425-141831.jpg

İki üniversitede birbirinden farklı iki alanla ilgili eğitim alan Hera Yılmaz, İstanbul Üniversitesi’ndeki gazetecilik bölümü derslerini online takip ederken, Celal Bayar Üniversitesi’ndeki Sanat Tarihi bölümünü ise zorunluğu olduğu için derslerine girerek okumaya başladı.

Bu yıl İletişim Fakültesi’nde 3. Sınıf, Edebiyat Fakültesi’nde ikinci sınıf öğrencisi olan Hera Elmas, öğretmenlerin yönlendirmesiyle Amerika’da bulunan ve dünyanın sayılı üniversitelerinden birisi olan Harvard Üniversitesi’ne yüksek lisans yapabilmek için başvuruda bulundu.

Sanat tarihine olan ilgisini burada da gösteren Here, ‘Türkiye’de sanat tarihi ve tarih kaçakçılığı’ üzerine makale hazırladı. Makalesini mail yoluyla Harvard Üniversitesi’ne göndere Hera’ya mutlu haber üniversiteden maille geldi.

Amerika’daki Harvard Üniversitesi, Hera Almas’ı sanat tarihi konusunda yüksek lisans eğitimi verilmesini uygun gördüklerini, bütün giderlerine karşılayacaklarını belirterek üniversiteleri bitirdikten sonra Amerika’ya gelebileceği bilgisini verdi.

İzmir’in Karabağlar İlçesinde iki oda bir mutfağı olan ve küçük bir bahçesi olan kiralık evde anneannesiyle yaşayan Hera Elmas, makaleyi gönderdiğinde umutsuzca gönderdiğini, gelen cevaba bile uzun süre inanamadığını belirtti.

Üniversiteleri bitirdikten sonra Harvard Üniversitesi’ne gideceğini belirten Hera, çok iyi derece İngilizce’yi kendi çabasıyla öğrendiğini, Kore’ce dil eğitimi aldığını ve özel dersler vererek de kendisine gelir sağladığını belirtti.

Amerika’da eğitiminin yükseğini yaptıktan sonra hayatın ona daha nasıl sürprizler getireceğin konusunda meraklı olduğunu belirten Hera Elmas, kendisine koyduğu hedef ise iyi bir akademisyen, üniversite eğitmeni olmak.

1-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum