Karabağlar’dan Uygur Türklerine destek

Karabağlar’dan Uygur Türklerine destek

Millet İttifakı’nın Karabağlar Belediye Meclisi üyeleri, Çin Halk Cumhuriyeti’nin baskı ve zulmüne uğrayan Uygur Türkleri için harekete geçilmesi çağrısı yaptı.

Karabağlar Belediye Meclisi'nin mayıs ayı ikinci toplantısı, ana hizmet binasındaki meclis salonunda gerçekleştirildi. Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu'nun yönettiği toplantıya, CHP İlçe Başkanı Mehmet Türkbay, AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı Emre Külekçi, MHP İlçe Başkan Yardımcısı Şaban Çelik de katıldı.

Toplantıda, 2020 yılı bütçe kesin hesap cetvelleri oy çokluğuyla kabul edildi. Ayrıca Karabağlar Belediyesi tarafından 5 yıldızlı otel standartlarında yaptırılan Atatürk Yükseköğrenim Kız Öğrenci Yurdu’na 2021-2022 eğitim-öğretim döneminde de zam yapılmaması kararlaştırıldı. Buna göre, 10 aylık 12 bin 900 (aylık 1.290) liralık geçen yılki ücret değişmemiş oldu.

İnsanlığa karşı… 

Toplantının temenniler bölümünde Uygur Türklerinin uğradığı baskı ve zulme dikkat çekmek amacıyla Millet İttifakı’na bağlı meclis üyeleri tarafından hazırlanan bildiri okundu. CHP'li Meclis Üyesi Turabi Bülent Emre tarafından okunan bildiride, şöyle denildi:

“Çin Halk Cumhuriyeti’nin2 014 yılından itibaren Uygur Türkleri ile diğer soydaşlarımıza yönelik sistematik ve kitlesel şekilde uyguladığı ağır zulüm insanlığa karşı suçtur ve ne yazık ki halen devam etmektedir. Terörle ve radikalizmle mücadele kisvesi altında milyonlarca soydaşımız, zorla toplama kamplarında alıkonulmakta ve ‘yeniden eğitim’ adı altında dini ve kültürel baskılara tabi tutulmaktadır. Müslüman soydaşlarımızın dini vecibelerini yerine getirmeleri engellenmekte, ibadethaneleri yıkılmaktadır. Bu şekilde; işkence, tecavüz, kısırlaştırma, İslamiyet’in zorla terk ettirilmesi gibi uygulamalarıyla alenen insanlığa karşı suç işleyen Çin yönetimi, toplama kamplarının ve kamplardaki uygulamaların uluslararası bağımsız bir heyet tarafından denetlenmesine izin vermemektedir.

ABD, İngiltere, Kanada başta olmak üzere Avrupa Birliği ve Birleşmiş üyesi 39 ülke, Uygurlar ile birlikte diğer Türk ve Müslüman halkların gördükleri zulme karşı Çin’e tepki gösterip çeşitli yaptırımlar uygularken, Türkiye’nin de bu uluslararası girişimlere aktif destek vermesi ve hatta öncülük etmesi beklenmektedir. Soydaşlarımız, bu sorunun Birleşmiş Milletler'in gündemine taşınmasını beklemektedirler.

Karabağlar Belediye Meclisi’nin Millet İttifakı Meclis Üyeleri olarak, Çin’in soydaşlarımıza karşı yaptığı mezalimin karşısında durmaya, bu vahşi politika son buluncaya kadar Uygur Türklerinin ve diğer soydaşlarımızın mücadelesine destek verip sesleri olmaya devam edeceğimizi beyan ederiz.”

0-708.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.