Karaburun Belediyesi'nden o iddialara yanıt

Karaburun Belediyesi'nden o iddialara yanıt

Karaburun Belediyesi Saipaltı Limanı mendireğinde “30 kedinin zehirlenerek öldürüldüğü” iddiaları hakkında açıklama yaptı.

Medya Ege- Karaburun Saipaltı Limanı mendireğinde bir vatandaşın sosyal medya hesabından yayınladığı ve kısa sürede çok sayıda hesapta paylaşılan “30 kedinin zehirlenerek öldürüldüğü” iddiaları Karaburun Belediyesi tarafından ivedilikle incelenerek kamuoyu ile paylaşıldı.
Karaburun Belediyesi resmi sosyal medya hesabı üzerinden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"İlçemiz Saipaltı Limanı mendireğinde bir vatandaşımızın sosyal medya hesabından yayınladığı ve kısa sürede çok sayıda hesapta paylaşılan “30 kedinin zehirlenerek öldürüldüğü” iddialarının tarafımıza iletilmesi üzerine, Karaburun Belediyesi Veteriner Hizmetleri Birimi’nde görevli hekim ve görevlilerimiz yarım saat içinde olay mahalline ulaşmışlardır.

Ekibimizin alanda yaptıkları incelemede ikisi ölü ve biri koma halinde (videoda görülen beyaz kedi) olmak üzere alanda üç kedi bulunmuş, yine alanda yaptıkları incelemede herhangi bir zehirli yiyecek bulgusuna rastlamamışlardır.

İlçe sakinlerimizin çok iyi bildiği gibi mendirekteki taş dolguların arasında pek çok kedimiz yuvalamakta, limana yanaşan balıkçı gemilerinin personeli tarafından da beslenmektedir.

Tedavisi için alınan ve hızlı bir şekilde hayvan barınağımıza ulaştırılan koma halindeki kedimiz bu sabah maalesef hayatını kaybetmiştir.

Bölgemizde yaşayan hayvanseverlerimizin can dostlarımıza gece gündüz demeden fedakârca sahip çıkmalarından büyük mutluluk duyuyoruz.

Bu üzücü olay sonrasında veterinerlerimiz bugün de alanda incelemelerine devam etmiş ve başka bir hasta ve/veya ölen can dostumuza rastlanmamıştır. Konuyla ilgili araştırmalar devam etmektedir.

Tüm hemşehrilerimizin bilgilerine sunar, geçmiş olsun dileklerimizi iletiriz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.