Karaburun Cumhuriyet için hep beraber

Karaburun Cumhuriyet için hep beraber

Karaburun’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkusu, 28 Ekim Pazartesi günü ilçe merkezinde gerçekleştirilen Cumhuriyet Yürüyüşü ile başladı.

Yurttaşların yoğun katılım gösterdiği coşkulu kortejin ardından Atatürk Anıtı'na çelenkler sunuldu, saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu. 

Kutlamalar aynı coşku ile 29 Ekim Salı günü de devam edecek. Saat 10.30'da yapılacak resmi tören ve gün boyunca süren etkinliklerin ardından, Karaburun Merkez ve Mordoğan Mahallesi’nde akşam binlerce vatandaşın katıldığı kortej ve fener alayı ile gece son bulacak.

Saat 19.00'da Karaburun Merkez’den başlayarak İskele’de tamamlanacak fener alayı, görsel bir şölene ev sahipliği yapacak. Ellerinde Türk bayrakları ve meşalelerle marşlar eşliğinde yürüyecek Karaburunlular Cumhuriyet Bayramı’nın 96. Yıl coşkusunu yüreklerinde yaşayacaklar.

Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, Atatürk’ün “En büyük eserim” dediği Cumhuriyetin 96’ıncı yılını coşkuyla kutladıklarını belirterek, “Türk Ulusu olarak Cumhuriyet devrimine, Atatürk’ümüzün ilkelerine sahip çıkmaya, Cumhuriyet coşkusunu halkımızla birlikte yaşamaya devam edeceğiz. Karaburunlu hemşehrilerimi de bu kıvancı paylaşmaya davet ediyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.