Karaburun Mordoğan hafriyat depolama alanına dönüştü!

Karaburun Mordoğan hafriyat depolama alanına dönüştü!

Karaburun Mordoğan, doğa alanına atılan binlerce parke kilit taşından sonra bu kez de hafriyat atıklarıyla gündemde.

MEDYA EGE – İzmirlilerin doğası nedeniyle ilk tatil tercihlerinden olan Karaburun Mordoğan, bu kez hafriyat atıklarıyla gündeme geldi.

Geçtiğimiz hafta doğa alanlarına Karaburun Belediyesi tarafından atılan binlerce parke kilit taşla gündeme gelen Mordoğan, bu kez de hafriyat atıklarıyla gündeme geldi.

Gazetemizin Whatsapp ihbar hattına düşen görüntüler üzerine bölgeye giden Medya Ege ekibi, çevre kirliliğini görüntüleyerek belgeledi.

whatsapp-image-2023-04-17-at-14-24-44.jpeg

BELEDİYENİN KURALLARINA KİMSE UYMUYOR

Karaburun Belediyesi “İnşaat atığı, moloz ve bahçe atığı dökülmesi yasaktır. Uymayanlar hakkında 5326 Sayılı Kanun Madde 41/4 gereğince cezai işlem uygulanacaktır” tabelasının çok yakınında yer alan moloz ve hafriyat kirliliği, bölgenin doğal dengesini bozarken insan sağlığını da tehlikeye sokuyor.

whatsapp-image-2023-04-17-at-14-25-30.jpeg

Hafriyatların yarattığı partikül madde kirliliğinden şikayet eden bölgede yaşayan vatandaşlar, evlerinin yakınına dökülen inşaat atıkları nedeniyle Karaburun Belediyesi ve Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan’a tepki gösterdi.

whatsapp-image-2023-04-17-at-14-24-44-1.jpeg

Yaşam alanlarına moloz ve hafriyat atıklarının atılmamasını talep eden vatandaşlar “Belediye Başkanımız İlkay Girgin Erdoğan, evlerimizin yakınına atılan hafriyatları görmüyor mu? Buradan rüzgarla kalkan hafriyat tozları evlerimizin içine kadar giriyor. Havaya karışan zararlı maddeleri soluyoruz. Başkan Erdoğan bu soruna bir an önce dur demeli, yaşam alanlarımıza hafriyat dökülmesine izin vermemeli” cümleleri ile yerel yetkililere seslendi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.