Karaburun ve Mordoğan’da kurtuluş günü kutlandı!

Karaburun ve Mordoğan’da kurtuluş günü kutlandı!

Mordoğan ve Karaburun’un düşman işgalinden kurtuluşunun 99’uncu yılı, birbirinden renkli etkinliklerle kutladı.

İzmir’in Karaburun ilçesi ve Mordoğan Mahallesi’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 99’uncu yıl dönümü, pandemi kurallarına uygun olarak gerçekleştirilen ve binlerce vatandaşın katıldığı etkinliklerle büyük bir coşkuya sahne oldu.

mordogan-kortej-1.jpg

Mordoğan’ın kurtuluş gününe özel olarak Karaburun Belediyesi tarafından inşa edilen ve sosyal medyada yapılan anketle adı belirlenen Özgürlük Parkı’nın açılışı da vatandaşlarla birlikte gerçekleştirildi.

16 Eylül’ün Mordoğan, 17 Eylül’ün ise Karaburun’un özgürlük bayramı olduğunu belirten Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, “Bugünler bizim en büyük gurur günümüz… Yüreğimizin kabardığı, ülkemize olan aşkımızın kelimelerle anlatılamadığı, kurtuluşun sevincini ilkilerimize kadar hissettiğimiz bir gün…Başkomutanımız Mustafa Kemal’in askerlerini gözleri yollarda bekleyen Karaburun halkının bağımsızlık şerefini tattığı gün bugündür.” dedi.

mordogan-kortej-2.jpg

EGE VE ZUHAL OLCAY İLE UNUTULMAZ BİR AKŞAM

Özgürlük Parkı’nın açılışının ardından Karşıyaka Belediye Bandosu eşliğinde fener alayı gerçekleşirken, İzmir Büyükşehir Belediyesi Pop Orkestrası Konseri ve Türk pop müziğinin sevilen sesi Ege’nin konseri ile Mordoğan’ın kurtuluş şenlikleri devam etti.

ege-ilkay-girgin-erdogan.jpg

Karaburun’un Kurtuluş Günü kutlamaları ise 17 Eylül Cuma günü Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk konulması ve saygı duruşu ile başladı. Zeybek ve Bando Gösterisi ile devam eden kutlamalar, saat 19.00’da fener alayı korteji ile tüm ilçeye yayıldı. Fener alayının ardından “Karaburun Sevgi Korosu” Türk Sanat Müziği Konseri ile buluşan Karaburunlular, gecenin finalinde ise güçlü sesi ile usta yorumcu Zuhal Olcay’ın müzik ziyafetine tanıklık etti.
zuhal-olcay-sahne-1.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.