Karaburun yangınına Urla Kızılay'dan lojistik destek

Karaburun yangınına Urla Kızılay'dan lojistik destek

Karaburun İlçesi Küçükbahçe Karareis mevkiinde çıkan ve ardından Urla Balıklıova'ya sıçrayan orman yangınında Türk Kızılay Urla, Kızılay Kadın Urla, Genç Kızılay Urla ve Kızılay Urla Engelsiz Kulüp üyeleri ve gönüllüleriyle destek sağlıyor.

Türk Kızılay Urla, Kızılay Kadın Urla, Genç Kızılay Urla ve Kızılay Urla Engelsiz Kulüp gönüllüleri, sandviçlerin yapımı için ekmek, kaşar peyniri, sandviçleri sarmak için streç film, kağıt havlu, ıslak mendil, maske, kafa lambası, battaniye, soğuk su ve ayran için buz, yangın alanında çalışan orman işçilerine gıda ve su aktarımı yapabilmek ve çıkan çöplerin toplanabilmesi için büyük boy çöp torbası, buzların konulabilmesi için yeni büyük çöp kutusu getirdiler.

whatsapp-image-2021-08-15-at-16-56-06-1.jpeg

Yanıklara karşı yanık merhemi suni gözyaşı damlası, oksijenli su gibi acil sıhhi yardım malzemeleriyle ,mağduriyet yaşayan görevlilere anında müdahale etti. Yangın haberinin alınmasından sonra malzemeleri hazırlayan Urla Kızılaycılar beş araç ve bir motosiklet ile yangın alanına ulaştı.

Sabah10.00’dan gece 24,00’e kadar alanda ihtiyaçları karşılayan Kızılaycılar aşırı rüzgar ve yoğun duman nedeniyle söndürme çalışmaları başlayınca alandan ayrıldılar.

whatsapp-image-2021-08-15-at-16-56-07-1.jpeg

Türk Kızılay Urla adına Nurgül Saltık, “Anında olay yerine intikal ettik. Alanda çalışanlara bağışçılarımızın tedarikleriyle dağıtımları gerçekleştirdik. Özellikle Urla Kaymakamı ve Urla Belediye Başkan Vekili Murtaza Dayanç ve Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan’ın destekleri ve alanda olmaları önemliydi. Sert rüzgar ve yoğun dumandan etkilenmemize rağmen gece boyunca da dağıtımlarımızı sürdürmeye çalıştık. Bir kez daha bu tür acılarla karşılaşmamak dileğiyle ve bağışçılarımıza teşekkürlerle alandan ayrıldık. Alandaki tüm çalışanlara gönüllülerimize ve çok değerli bağışçılarımıza bir kez daha teşekkürler ” dedi.

whatsapp-image-2021-08-15-at-16-56-05.jpeg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.