Karaburun'da 800 tapu sahibi hukuk mücadelesini kazandı

Karaburun'da 800 tapu sahibi hukuk mücadelesini kazandı

İzmir’de tarım arazileri ‘sit alanı’, tapulu evleri ise ‘doğal karakteri korunacak alan’ olarak ilan edilen yaklaşık 800 tapu sahibi hukuk mücadelesini kazandı.

İzmir’de Karaburun, Çeşme ve Urla ilçelerini kapsayan, Karaburun Körfezi’nde 1/25 bin ölçekli plan ile vatandaşların yıllardır kullandıkları tarım arazileri ‘sit alanı’ olarak, tapulu evler ‘doğal karakteri korunacak alan’ olarak ilan edildi. Yaklaşık 800 tapu sahibini ilgilendiren kararın ardından Karaburun ilçesi Yeniasır Sitesi’nde oturan 11 vatandaş, planın iptali için dava açtı. İzmir 5. İdari Mahkemesi’nde görülen davanın ardından iptal kararlarının çıkmasıyla tapu sahipleri hukuk mücadelesini kazandı. Söz konusu plana karşı bölge halkının yapmış olduğu itirazlara cevap olarak İzmir 5. İdari Mahkemesi’nde görülen davalar gerekçe gösterilerek ‘değerlendirilmesine gerek kalmadığı’ kararı alındı.

aw146189-03.jpg

“EMSAL NİTELİKTE BİR DAVA OLARAK YER ALACAKTIR”

Davaya dair açıklamalarda bulunan Av. Gülizar Akçagün Karaçiçek, “İzmir’in Karaburun, Çeşme ve Urla ilçelerini kapsayan, Karaburun-Ildır Körfezi Özel Çevre Koruma Bölgesi’ne ilişkin 19 Temmuz 2022’de ilan edilen 1/25 bin ölçekli nazım imar planı ile vatandaşların yıllardır hak sahibi oldukları, konut, turizm, ticaret çalışma alanları, sosyal altyapı alanları, gerek sit gerekse doğal karakteri korunacak alan şeklinde belirlenerek vatandaşlar büyük bir mağduriyetle karşı karşıya bırakılmıştı. Buna karşı Yeniasır Sitesi sakinlerinin de aralarında yer aldığı müvekkiller adına planın iptaline dair davalar açtık. Hukuki mücadelemizin sonunda iptal kararlar verildi. İzmir 5. İdari Mahkemesi’nde görülen davamız gerekçe gösterilerek, vatandaşlarca plana karşı yapılan itiraza cevaben değerlendirilmesine gerek kalmadığı belirtilmektedir. Davamızın kesinleşmesiyle birlikte bölge halkının mülkiyet hakları korunmuş olacak ve imar planları konusunda emsal nitelikte bir dava olarak yer alacaktır” dedi.

aw146189-01.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.