Karaburun’da sorunlar çözülüyor

Karaburun’da sorunlar çözülüyor

Karaburun’da yıllardır yıllanmış sorunlar birer birer çözüme kavuşturuluyor.

Yeniden hizmete alınan Zeytinyağı Fabrikası, üretim kapasitesi iki katına çıkarılan Keçi Peyniri Mandırası, Seramik Atölyesi, Karaburun İletişim Merkezi; Yeniliman, Eğlenhoca, Saip, Hasseki’de meydan düzenlemeleri, Kuyucak sahil düzenlemesi, yeni açılan kurs merkezleri, ilçe merkezi ve Mordoğan’da hizmete alınan yeni kafetaryalar, plaj tesisleri ve sosyal tesisler; son iki buçuk yılda gerçekleştirilen hizmetlerden bazılarını oluşturuyor.

cezaevi-tapu.jpg

PANDEMİYE RAĞMEN…

Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, iki buçuk yılı geride bırakan görev süresinde pandeminin yaşlattığı tüm olumsuz etkilere rağmen ilçenin ihtiyacı olan hizmetler ve yatırımlarda en küçük bir aksamaya izin vermediklerini söyledi. Belediyenin görevlerinde arasında yer alan rutin görevlerin dışında ilçenin ekonomik kalkınmasına, ortak refahına ve yerelde kalkınmaya hizmet edecek projelere ağırlık verdiklerini kaydeden Erdoğan, “Karaburun Belediyesi olarak, ilçemizin doğal dokusunu bozmadan, turizm faaliyetlerinin yapılabileceğini göstermek; kültürel ve tarihi pek çok güzelliği barındıran ilçemizin uluslararası platformda da tanıtılması sağlamak için çalışıyoruz. Nergisin, üzümün, zeytinin, mandalinanın memleketi Karaburun’umuzu elbette kalkındıracağız, elbette halkımızın ekmeğini büyüteceğiz. Ancak bunu yaparken gözümüz gibi korumamız gereken endemik bitki örtümüze, tertemiz doğamıza, denizimize zarar vermeyeceğiz. Beton denizinde boğulmuş bir Karaburun kesinlikle istemiyoruz!” dedi.

cezaevi.jpg

VE CEZAEVİ ARAZİSİ KARABURUN BELEDİYESİ’NİN

30 Ekim 2020 günü gerçekleşen deprem sonrasında Belediye binasının oturulamaz duruma gelmesi ile yeni ve sıkıntılı bir sürece girdiklerini belirten Başkan Erdoğan, yeni belediye binası için yer arayışında olduklarını kamuoyuna duyurmuştu.

Geçen yıl aynı arazinin tahsisini Kültür Merkezi yapımı için talep ettiklerini anımsatan Başkan Erdoğan, 30 Ekim’de yaşanan deprem felaketi sonrasında tüm planların değiştiğini kaydetti. Yeni Belediye binasının, Kültür Merkezi’ni de projelendirilecek şekilde inşa edileceğini ifade eden İlkay Girgin Erdoğan, şu değerlendirmeyi yaptı:

“İlçemizin hem kültür merkezine hem belediye binasına ihtiyacı zaten vardı. Ancak deprem sonrasında öncelik sıramız değişti. İlçe merkezimizde tüm vatandaşlarımızın kolaylıkla erişebilecekleri bir konumda olan ve yıllardır kullanılmayan bu arsaya en kısa zamanda bize yakışan bir belediye binası inşa edeceğiz. Depremden sonra yaptığımız başvurularda arazinin bize takas yöntemi tahsis edilmesini talep etmiş ancak olumsuz cevap almıştık. Bu durumda Merkez ve İskele mahallelerimizde belediyemizin mülkiyetinde bulunan yedi parça arsayı satarak, belediye bütçesine yük getirmeden bu arsayı satın almış olduk. Karaburun halkının malını yine Karaburun halkına hizmet edecek bir binayı inşa etmek için harcadık. Çok mutluyuz, aylardır peşinde olduğumuz 5 milyon 500 bin TL ödeyerek Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan satın aldığımız cezaevi arazisinin tapusunu hayırlısıyla elimize aldık. İlçe merkezimizde tüm vatandaşlarımızın kolaylıkla erişebilecekleri bir konumda olan ve yıllardır kullanılmayan bu arsaya en kısa zamanda bize yakışan bir belediye binası inşa edeceğiz. Arazinin bir kamu kuruluşu olan Belediyemize satışının sağlanması konusunda desteklerini esirgemeyen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Sayın Vedat Bilgin’e, Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı’na ve SGK yöneticilerine Karaburun halkı adına çok teşekkür ediyorum. dedi.

İlçe merkezinde bulunan ve imar planlarında “kamu kurumu alanı” olarak görünen 4 bin 240 metrekare büyüklüğündeki eski cezaevi arazisi, Karaburun Belediyesi tarafından yeni belediye binası inşa edilmek üzere 5 milyon 500 bin TL bedel ile Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan (SGK) satın alındı. İlçenin kültür merkezi ihtiyacını da karşılayacak şekilde projelendirilecek ve Karaburun’u yansıtan bir mimariye sahip olacak yeni belediye binasının 2022 yılı sonunda hizmete girmesi planlanıyor.

ilkay-girgin-erdogan-10.jpg

MORDOĞAN’A DEV YATIRIM

Başkan Erdoğan, Mordoğan’ın yaklaşık yarım yüzyıldır yaşadığı altyapı, kanalizasyon ve arıtma sorununun İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan 121 milyon TL’lik dev yatırım hamlesi ile planlanandan önce çözüme kavuşturulduğuna dikkat çekti. Mordoğan’da 2020 yazında sıkıntılı günler yaşayan vatandaşların, uzun yıllar rahat edecekleri bir altyapıya kavuştuğunu belirten Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Göreve gelirken ‘Karaburun’u fosseptik utancından kurtaracağız’ demiştik. Bu noktada Karaburun halkı adına Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Tunç Soyer’e ve bürokratlarımıza bir kez daha şükranlarımızı ifade ediyoruz. İnşallah Karaburun ilçe merkezindeki eksik altyapının tamamlanması ile ilçemiz çok daha güzel bir görünüme kavuşacak.”

ilkay-girgin-erdogan-kuyucak-tesisi-2.jpeg

MAVİ BAYRAKLI KUYUCAK’A VATANDAŞTAN TAM NOT…

Karaburun’un en gözde plajlarından biri olan mavi bayraklı Kuyucak sahili ve Karaburun Belediyesi tarafından işletilen Kuyucak Kafe, baştan sona yenilenerek vatandaşların hizmetine sunuldu.

Tertemiz denizi ve sakin ortamı ile özellikle hafta sonları halkın yoğun ilgisini çeken Kuyucak’ta yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, ilçenin yeni cazibe merkezi olacak Kuyucak Sosyal Tesisleri’ni özenle projelendirdiklerini söyledi.

Mart ayı ortasında başlayan çalışmaları, 21 gün süren tam kapanma dönemine rağmen yaz dönemine yetiştirdiklerini hatırlatan Erdoğan; tesiste 700 metrekarelik çim alan, standartlara uygun plaj voleybolu sahası, yoga alanı, dış mekân satranç oyunu, spor alanları, kafe, şezlong ve oturma alanlarının yanı sıra yelken merkezinin yer aldığı bilgisini verdi.

Başkan Erdoğan, yetişkinler ve çocukların yaz tatillerinde hoşça vakit geçirebilmeleri için ücretsiz kurs programları düzenlediklerini belirtti. Buna göre Kuyucak Sosyal Tesisi’nde yetişkinler için yoga, trambolin eşliğinde zumba ve voleybol kursları başladı. Hafta içi Salı ve Perşembe saat 08.30-09.30 saatleri arasında yoga dersi, 11.00-12.00 arasında voleybol dersleri; Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri ise 11.00 – 12.00 saatleri arasında trambolinle zumba dersleri yapılıyor.

ysf-2058.jpg

7-14 yaş arası çocuklar için ise Futbol, Volaybol ve Zumba kursları düzenliyor. Hafta içi her gün 08.30-17.00 saatleri arasında 10-14 yaş grubu çocuklar için yelken kursu da yer alıyor.

Kuyucak’ın sahil düzenlemesinin seçim döneminde söz verdikleri vaatlerin başında geldiğini hatırlatan İlkay Girgin Erdoğan, şöyle devam etti:

“Vaatlerimizden birisini daha hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Yaklaşık yirmi yıldır dokunulmamış durumda olan ve yıpranan hali ile vatandaşlarımızın şikayetlerine konu olan Kuyucak’ı adeta yeni baştan yarattık. Vatandaşlarımızın ve çocuklarımızın keyifle vakit geçirecekleri keyifli bir alan yaratmış olduk. Bu hizmetleri vatandaşlarımızın vergilerinden oluşlan bütçelerimizle yaptık. Bize emanet ettikleri paraları yine onların refahı için harcadık. Gerek hemşehrilerimin gerekse ilçemize gelen misafirlerimizin bu alanı gözleri gibi koruyacaklarına inanıyorum.”

ysf-2170.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.