Karaburun'da yüzer iskele oylaması ertelendi

Karaburun'da yüzer iskele oylaması ertelendi

Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, İZDENİZ bünyesindeki katamaran tipi gemilerin yanaşacağı yüzer iskelenin yeri için yapılacak olan halk oylamasının ertelenmesine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Nilda Altın- Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, geçtiğimiz günlerde "Önümüzdeki yaz aylarında başlaması planlanan ve ilçemiz ekonomisine önemli katkılar sağlamasını beklediğimiz İzmir-Karaburun vapur seferleri konusunda, hemşehrilerimizin iradesini görmek istiyoruz." sözleriyle yüzer iskele için halk oylamasını duyurmuştu.

Başkan Erdoğan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, yarın (25 Mart Cuma) gerçekleşmesi planlanan halk oylamasının geçici olarak ertelendiğini açıkladı. Çoğunluğu temsil etmeyen bazı vatandaşların, imza kampanya düzenleyerek İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne başvurması üzerine proje ihalesinin iptal edildiğini ve projenin askıya alındığını belirten Başkan Erdoğan, "Gelinen noktada belirttiğimiz tarihte, bilgi kirliliğinin bu kadar yoğun olduğu bir ortamda katılımın sağlıklı olabilmesi adına kamuoyu yoklamasını yapmayı sağlıklı bulmuyoruz." ifadelerini kullandı.

ilkay-girgin-erdogan.jpg

Başkan Erdoğan'ın açıklaması şöyle:

"Kıymetli hemşehrilerim,

İlçe merkezimizdeki İskele sahilimizde yapılması planlanan "Geçici Yüzer İskele" için yarın (25 Mart Cuma) yapmayı planladığımız kamuoyu yoklaması ertelenmiştir.

Çoğunluğu temsil etmeyen bazı vatandaşlarımızın imza kampanyası düzenleyerek İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne dilekçe ile başvurması üzerine, "Vatandaşlarımızdan gelen talep üzerine proje iptal edilmiştir" şeklinde yazılı cevap aldıklarını biliyoruz.

Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Tunç Soyer ile yaptığımız kapsamlı değerlendirmede, Sayın Başkanımız "Karaburunlu vatandaşlarımızın çoğunluğunun bu konudaki görüşünün asıl belirleyici olduğunu" belirtmiş ve "halk oylaması yapılmasına destek verdiğini" bizlere iletmiştir.

Bölgemizin Özel Çevre Koruma Alanı olması ve bilim insanlarınca hazırlanan derinlik raporu doğrultusunda İzmir Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı, İZDENİZ ve İzmir Liman Başkanlığı tarafından "Geçici Yüzer İskele"nin yeri; kişilerin şahsi talepleri doğrultusunda değil, tamamen bilimsel veriler ışığında belirlenmiştir.

karaburun-iskele-gece-1.jpg

Bu nedenle; ilçemiz ekonomisine önemli katkı sağlayacağını bildiğimiz ve geçmişte deneyimlediğimiz bu proje tamamen iptal edilmemiştir. İhale iptal edilmiştir ve askıya alınmıştır.

Ancak gelinen noktada belirttiğimiz tarihte, bilgi kirliliğinin bu kadar yoğun olduğu bir ortamda katılımın sağlıklı olabilmesi adına kamuoyu yoklamasını yapmayı sağlıklı bulmuyoruz.

Kamuoyu yoklaması ileriki günlerde yapılmak üzere geçici olarak ertelenmiştir. Konuyu, siz halkımızın bilgi ve takdirlerine sunuyoruz."

karaburun-iskele-1.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.