Karaburunlu çocuklar, yaz okullarında eğlenerek öğreniyor

Karaburunlu çocuklar, yaz okullarında eğlenerek öğreniyor

Karaburun ve Mordoğan'da gerçekleştirilen eğitim ve spor kursları hakkında bilgi veren Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, "Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin ve çocuklarımızın sağlıklı büyümesi için çalışıyoruz" dedi.

Nilda Altın Okay- Çocukların hayata kazandırılması için yaz okullarına ve kültürel aktivitelere önem veren Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, "Çocukları hayata kazandırmanın en iyi yolu bence onu bir spor koluna yönlendirmek çünkü hayatlarına disiplin getiriyor, bu ders hayatlarını da etkiliyor, özel hayatını da etkiliyor" dedi. Bu motivasyon ile Karaburun ve Mordoğan'da gerçekleştirilen eğitim ve spor kursları hakkında bilgi veren Başkan Erdoğan, "Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin ve çocuklarımızın sağlıklı büyümesi için imkanlarımızı zorlayarak onlara hizmet etmeye, ailelerin yanında olmaya çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

Gençlik Merkezi'ni Karaburun Belediyesi bünyesinde devam ettirdiklerini söyleyen Erdoğan, "Bu sene hem Mordoğan’da hem de Karaburun’da yaz okullarımız var. Sosyal medyada görmüşsünüzdür, daha önce Gündem21 tarafından Karaburun Belediyesi tarafından ortak bir proje ile gerçekleştirilen Gençlik Merkezi vardı, süresi dolmuştu. Karaburun Belediyesi bünyesine aldık. Orada bu sene çok hoş öğretmenlerimiz vasıtasıyla çalışma yapıyoruz. Mordoğan’da da açtığımız bir kurs binamız vardı. Kurs değil de Türkçe, Matematik dersleri ve sınava hazırlık dersleri, tiyatro ya da başka kursların olduğu bir merkezdi bu. Burada da alanında uzman gönüllü öğretmenlerimizle şu an pandemi döneminde eğitimden uzak kalan, okuma yazma dahil ders destek kursları veriyoruz. İdealleri olan öğretmenler, çocukların eğitimde kaybettikleri zamanı telafi etmek amacıyla gönüllü bir şekilde destek oluyorlar" diye konuştu.

ilkay-girgin-erdogan-cocuklarla.jpg

Ders destek dışında kültür sanat kurslarına da devam ettiklerini söyleyen Başkan Erdoğan, "Aileler de memnun, oldukça talep var. Bu yazı öyle geçiriyoruz. Aşağı yukarı 160-170 öğrencimiz var şu anda kurslardan yararlanan. 7-16 yaş arası öğrencilerimiz faydalanabiliyor. Onlara destek çıkmaya çalışıyor. Bunun yanında bizim geçen yıl açtığımız Kuyucak’taki bir spor okulumuz vardı. Hem orada kadınlarımız için yoga ve pilates derslerimiz vardı, çocuklarımız için de çalışma alanı vardı. Yelken kursumuz var, ona da öğrencilerimiz devam ediyor. Yarımada oyunlarında Yelken Kulübümüz birinci oldu. En son geçen hafta karşıladığımız Hakan Aktaş var, Avrupa üçüncüsü oldu güreşte. Yani işe yarıyor." ifadelerini kullandı.

karaburun-belediyesi-yaz-okulu-4.jpeg

Spor, sosyal ve kültürel etkinliklerin, çocukların hayatlarına disiplin getirdiğini söyleyen Erdoğan, "Bu ders hayatlarını da etkiliyor, özel hayatını da etkiliyor. Biz biraz küçük bir belediyeyiz ama Karaburun Belediyesi Spor Okulu açtık. Voleybol, futbol, basketbol, yelken, jimnastik ile başladık. Jimnastikte özellikle 4-5 yaş çocuklarımızı bu sene başlıyoruz. Temeli çünkü jimnastik bu işin. Küçük olmamıza rağmen bu alandaki faaliyetlerimiz büyük. Orada kendi bünyemizde olan öğretmenlerimiz var, canla başla çalışan. Artık toplumumuzda sentetik uyuşturuculara ulaşmak o kadar basit ki, çok cüzi miktarlara, bedava diyeceğiniz rakamlara herkes bunlara ulaşabiliyor. Her tarafta da hızla esrar kullanımı, sentetik kullanımı artıyor. Çocuklarımızın böyle bir meşgalesi olması, onlara bu bilincin verilmesi, onları da bundan uzak tutacaktır. O yüzden geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin ve çocuklarımızın sağlıklı büyümesi için imkanlarımızı zorlayarak onlara hizmet etmeye, ailelerin yanında olmaya çalışıyoruz" sözleriyle açıklamasını sonlandırdı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.