Karaca'dan Tunç Soyer'e yürüyen merdiven çağrısı

Karaca'dan Tunç Soyer'e yürüyen merdiven çağrısı

İzmir Hamamcılar ve Banyocular Esnaf Odası Nafi Karaca, Konak Mithatpaşa Caddesi üzerinde bulunan bazı dik yokuşlara merdiven yapılmasının acil bir ihtiyaç olduğunu söyleyerek Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer'e seslendi.

ASYA YAŞARİKİZ / MEDYA- İzmir'in en eski ve tarihi kültürel miras barındıran semtlerinden Karataş, dik yokuşlarıyla yaşlı nüfus için zorluklara neden olabiliyor.

whatsapp-image-2022-09-29-at-10-39-04-4.jpeg

Konuyla ilgili konuştuğumuz İzmir Hamamcılar ve Banyocular Esnaf Odası Nafi Karaca, Mithatpaşa Caddesi üzerinde bulunan bazı merdivenlerin çok dik olduğunu bunun da günlük alışverişleri için dışarı çıkan yaşlı vatandaşlara büyük zorluk doğurduğunu söyledi.

1-kopya.jpg

SOYER'E SESLENDİ

Karaca "Bu merdivenleri 60 yaşın üstündeki insanlar zor çıkıyor. Karataş'tan Küçükyalı'ya kadar olan bölgede 5-6 adet dik merdiven mevcut. Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer'den buralara İzmirim Kart ile kullanılabilecek yürüyen merdiven yapmasını talep ediyoruz" ifadeleri ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'e seslendi.

Karaca, Tarihi Asansör'ün önceden ücretli kullanıldığını da hatırlatarak, İzmirim Kart ile yürüyen merdivenlerin vatandaş tarafından kullanılabileceğini söyledi.

EMLAK DEĞERİNE DİKKAT ÇEKTİ

Yaşlı nüfusun çektiği zorlukların yanı sıra bölgenin emlak değeri için de yürüyen merdivenlerin önemli olduğunu dile getiren Karaca "Başkan Soyer, burası için bir proje üretmeli. Yürüyen merdivenler ile buradaki emlak değeri iki kat artacak" dedi.

whatsapp-image-2022-09-29-at-10-39-04-1.jpeg

Fotoğraflar: Zeynep Yazıcı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.