Karaçanta'ya veda yemeği

Karaçanta'ya veda yemeği

Görev süresi dolan ve emekliye ayrılacak olan İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürü Murat Karaçanta için veda yemeği düzenlendi.

İzmir turizm camiasının önemli isimlerinin bir araya geldiği veda yemeğinde duygusal anlar yaşandı. Kültür ve İnanç Turizmi Derneği Başkanı Levent Oral, Dernek Başkan Yardımcısı ve İzmir Rehberler Odası Başkanı Macit Şaşzade, Smyrna Kazı Başkanı Prof. Dr. Cumhur Tanrıver, Katip Çelebi Üniversitesi'nden Prof. Dr. Akın Ersoy, İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürü Yardımcısı Kaan Erge ve Kerem Çevik, İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Şube Müdürü İsmail Göçmen, İzmir Vakfı Genel Müdürü Deniz Karaca, SKAL Kulübü Türkiye 1. Başkan Yardımcısı Emre Gezgin, Skal İzmir Başkanı Güner Güney ve birçok değerli katılımcı yer aldı.

Kültür ve İnanç Turizmi Derneği Başkanı deneyimli turizmci Levent Oral yaptığı konuşmada, "İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürü Murat Karaçanta, kültür ve turizm alanında yaptığı değerli katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz. Çok büyük bir özveriyle çalıştı. İnsanları birleştirici gücü ve iş bitirici değerli tecrübelerinizi bizlerle paylaştığınız için bu önemli dönemdeki emekleriniz için içtenlikle teşekkür ediyorum" dedi.

İzmir Rehberler Odası Başkanı Macit Şaşzade ise yaptığı konuşmada şunları söyledi: "Murat Bey, sizi tanımak bizim için büyük bir şanstı. Birleştirici bir dost, bir abi, bir kardeş oldunuz bizim için. Profesyonel ilişkimizin dışında dostluk içinde ilişki sürdürdük. Her aradığımızda yanımızdaydınız. Bugüne kadar turizm sektörleri hiç bu kadar bir arada olmamıştı, bu sizin döneminizde oldu. Bu birleştirici yapınız gerçekten İzmir Turizmine büyük bir katkı sağladı. Turizmde bir mihenk taşı oldunuz, itici güç oldunuz, hep hoşgörülü oldunuz. İZRO adına ve dernek adına size teşekkür ediyoruz."

Murat Karaçanta ise 7,5 yıldır İzmir'de Kültür ve Turizm Müdürü olarak görev yaptığını belirterek, "İzmir Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nde geldiğimizden bu yana iyi işler yapmaya gayret ettik. Müdürlükte yeni bir sistem oluşturduk, dostluklar kurduk, hiçbir zaman ayrım yapmadık ve sadece iş odaklı çalıştık. Bu çalışmalarımız bize başarı getirdi. Türkiye'de en iyi İl Müdürlüğü olarak gösteriliyoruz. İzmir birçok ile öncülük etti. Bunları yaparken hep birlikte çalıştık. 'Kuş kanadıyla uçar.' Siyasi anlamda İzmir'de genelde hiçbir belediye ile çalışılamıyor, biz bunu başardık. Hiçbir ayrım yapmadık, kardeşçe birbirimizle kucaklaştık. Onlar da aynı şekilde desteklerini esirgemedi. Valiliğimizle, Ticaret Odamızla, Üniversitelerimizle, başkanlarımızla birlikte uyum içinde çalıştık. Yaptığımız işlerle her zaman Türkiye'de öncü olduk. Bunun nedeni birlikte çalışmak. Başarımızın sırrı birlikte çalışmaktan geliyor. Bugün İzmir Gastronomi Şehri oldu, bundan daha büyük bir başarı var mı? Michelin yıldızlı restoranlarımız var. Bunu el birliğiyle yaptık" dedi.

kultur-turizm-muduru1.jpg

YENİ PROJELER ONAYLANDI

Karaçanta ayrıca Efes Antik Kenti'nde yeni 10 projeye start verdiklerini belirterek, Efes Antik Tiyatro'nun yarısı, Efes alt ve üst kapı, Yedi Uyuyanlar, Artemis Tapınağı gibi projelere başladıklarını ve Celsus Kütüphanesi'nin güçlendirme çalışmalarını yapacaklarını söyledi. Ayrıca Gimnazyum, Liman Caddesi ve diğer birçok yerde iyileştirme çalışmaları yapacaklarını da belirtti.

Murat Karaçanta, müdürlük süresince tanıtım, restorasyon, kültür ve kazı çalışmalarında başarılı bir şekilde birlikte çalıştıkları herkese teşekkür ederek konuşmasını tamamladı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.