Karadeniz: "Aklımızda iyilik var"

Karadeniz: "Aklımızda iyilik var"

Türk Kızılayı; yardımlaşma ve dayanışmanın sembolü. Sadece yurtiçinde değil yurtdışında da çok önemli görevler yapıyor. Tam 148 yıldır iyilik için insanları bir araya getiriyor...

Onlar hiçbir siyasal beklenti ya da yapı için değil insanlık için çalışan akıllarında hep iyilik olanlar. Onlar kara gün dostu. Onlar Türk Kızılayı. Türk Kızılayı bir çoğumuz tarafından sadece kan ihtiyacına çare olan yada deprem sel gibi afetlerde ortaya çıkan kurum olarak bilinir. Oysa yaşamın tam ortasındalar, her zaman her daim insana uzanan sıcak bir eller. Çok kişi farkında olmasa da çok fazla insanın hayatına büyük kolaylık katıyorlar. 

Özellikle gönüllülük esası ile oluşturulan şubelerce yapılan çalışmaları artık geniş bir tabana yayma çabası var. Bu çalışmaların öncülüğünü de Karşıyaka Kızılay Şubesi yapıyor. Şube 'ağaç yaşken eğilir' atasözü çerçevesinde yardım ve yardımseverlik bilincini küçük çocuklara aşılamak için örnek bir çalışma başlatmış. Anaokulu ve ilkokul seviyesinde yapılan çalışmalarda iube binasında ağırlanan çocuklara dayanışma ve yardımlaşmanın önemi anlatılıyor. Türk Kızılayı Karşıyaka Şube Başkanı Kamil Karadeniz tarafından bizzat yürütülen çalışmada, Türk Kızılayı’nın kuruluş amacı ve yürüttüğü insani yardım faaliyetleri anlatılarak, Türk Kızılayı’na ve faaliyetlerine yönelik farkındalık yaratılmakya çalışılıyor.

Yaraları Birlikte Saralım

Türk Kızılayı'nin "Aklımızda iyilik var" sloganı ile başlattığı çalışma ile ilgili bilgi veren Karşıyaka Şube Başkanı Kamil Karadeniz, Türk Kzılayı'nın çalışmalarını daha geniş çevreye yaymak istediğini belirterek şunları ifade etti;

"Türk Kzılayı sadece kan bağışı değil hayatın her anlamında insanlarımızın yanında oluyor.  Türk Kızılayı çatısı altına buluşan iyilik için atan güzel kalpler sayesinde milyonlarca can hayat buluyor. Türk Kızılayı olarak dile getirdiğimiz gibi 'hayatı geri saramayız ama yaraları sarabiliriz' diyerek çıktığımız bu yolda iyiliği ilk olarak çocuklara aşılamaya çalışıyoruz. Bizim aklımızda hep iyilik var diyerek geleceğimiz olan çocuklarımızın da aklında iyilik olmasına çalışıyoruz. Tüm vatandaşlarımızı bu büyük iyilik harekatına destek olmaya davet ediyoruz."

e9c576e3-0cad-4cab-924b-fa22c33b4341.jpg

6fc533cc-9a18-4b21-b65b-cab1988485af.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.