Karadeniz nağmeleri Foça'ya geldi!

Karadeniz nağmeleri Foça'ya geldi!

Türk rock ve etnik Karadeniz müziğinin tanınan ismi Niyazi Koyuncu Foça'da sahne aldı.

İlçede ki bir (Gramofon) Kafe Bar’da sahne alan sanatçı 3 saat süren konserinde kimi zaman hüzünlendirdi, kimi zaman coşturdu. Koyuncu; konserinde 2005 yılında kanser hastalığı nedeniyle 34 yaşında hayata veda eden ağabeyi Kazım Koyuncu’nun şarkılarına da yer verdi.

KARADENİZ NAĞMELERİ FOÇA SEMALARINDA

Gitar, tulum ve kemençeleriyle 3 müzisyen arkadaşının eşlik ettiği Niyazi Koyuncu’nun konserine Foçalılar büyük ilgi gösterdiler. Mekanı tıklım tıklım doldurdular. Ayrılık şarkısı, Hoşçakal, Dido, Ben Senu Sevduğumu gibi Kazım Koyuncu şarkılarında hüzünlenirken, Koçari’yle, Narino’yla, Hayde ile coştular.

Karadeniz Müziğinin en güzel örnekleri Foça'da sahnelenirken, başta Neşet Ertaş türküleri olmak üzere hareketli halk müziği parçalarında doyasıya oynadılar. Niyazi Koyuncu kendi şarklarıyla da unutulmaz bir geceye imza attı. Pandemi sürecinde müzik dinleti ve konserlerine hasret kalan müzikseverler orkestradaki müzisyenlerin gitar, kemençe ve tulum sololarıyla keyfin doruklarına çıkarak özlem giderdiler.

1-3-1.jpg

BENİ 90’LARA GÖTÜRDÜ

İşletmenin müzik direktörlüğünü de üstlenen müzisyen Haluk Çetin konser sonunda yaptığı konuşmada 90’lı yıllarda Kazım Koyuncu ile aynı mekanlarda çalıştıklarını, Niyazi Koyuncu’nun da ağbisinin ardından kendi müziğiyle çok önemli bir yere geldiğini söyledi. Haluk Çetin;” Kazım benim arkadışmdı. 90’larda Beyoğlu’nda aynı mekanlarda, farklı gecelerde çalardık. Dersaadet’i bilir Niyazi. Yaş farkları bir hayli var. O zaman çok küçüktü.

Bu akşam biraz o günlere gittim geldim. Arkadaşlarımı andım. 90’lar güzeldi. Çok güzeldi. Benim için Kazım’ı ve arkadaşlarımı anmak açısından çok duygulu, çok değerli bir akşam oldu. İkinci söyleyeceğim. Niyazi Koyuncu, Kazım’ın dışında ( o soyadını onurla taşıyor ama) kendi müziğiyle, kendi kişiliğiyle bizim çok sevdiğimiz bir insan oldu. Yani Niyazi Koyuncu olarak çok değerli bir arkadaşımız oldu. Bize güzel bir gece yaşatan arkadaşlarımın hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

1-1-1.jpg

HAYDE DİYECEĞİZ GİDECEĞİZ

Konserini “Hayde” ile tamamlayan Niyazi Koyuncu’da sevenlerine “ Biz Hayde diyeceğiz, gideceğiz. Sevgiyle, aşkla, dostlukla, barışla kalın. Saygıyı hiç bir zaman bırakmayın. Kendinize çok iyi bakın. Hoşçakalın” diyerek konseri sonlandırdı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.