Karadenizliler buluşmasında 1 ton hamsi dağıtıldı

Karadenizliler buluşmasında 1 ton hamsi dağıtıldı

Antalya’da Muratpaşa Belediyesi’nin düzenlendiği Karadenizliler buluşmasında 1 ton hamsi, ekmek arasında vatandaşlara ücretsiz dağıldı.

Muratpaşa Belediyesi’nin ‘Bu yıl da memlekete gidemedik’ diye hayıflananlar, ‘Acaba Antalya’da bizim memleketten kaç kişi var’ diye merak edenler, ‘Hemşerilerle tanışsak fena mı olur’ diye düşünenler için gerçekleştirdiği Komşu Buluşmaları – Yöresel Lezzet Günleri, Karadeniz’le başladı. 

HAMSİ İKRAM EDİLDİ

Muratpaşa Atatürk Kent Meydanı’nda düzenlenen buluşmada 1 ton hamsi yağda kızartılıp ekmek arasında vatandaşlara ücretsiz dağıtıldı. Horonların saatlerce devam ettiği etkinlikte Belediye Başkanı Ümit Uysal da Antalya Karadenizliler (ANTKARDER) Derneği Başkanı Halis Ekşi omuz omza verip horona ayak uydurdu.

‘CEBİMİZDEN BİRŞEY YAPMIYORUZ’

Başkan Uysal, Karadeniz’in Muratpaşa’ya aktığı gündeı konuşmasına meydanı dolduranları selamlayarak başladı. “Her şeyin mimarı olan, vergileriyle bize olanak sağlayan sizlere çok teşekkür ediyorum” diyen Başkan Uysal, şöyle konuştu:

“Biz seçilmişler ya da atanmışlar kendi cebinden bir şey yapmaz. Sizlerin parasıdır harcadığımız. İyi şeylere, güzelliklere, sevgiye, saygıya, daha iyi yaşamaya, daha güzel bir geleceğe, çocuklarımızın geleceği için daha güzel bir ülke ve şehir oluşturmaya dönük bütün çabamız sizlerin eseridir. Her birinize, ayrı ayrı minnettarız.” 

BÜYÜK İKRAMİYE HEP MURATPAŞA’DA 

Muratpaşa’nın hem temel belediyecilik hizmetlerinde hem de sosyal hizmetlerde Türkiye birincisi olduğunu belirten Başkan Uysal, “Bunu biz söylemiyoruz, bağımsız kaynaklar söylüyor. Her şeyimizi de kendimiz üretiyoruz. Hep milletin parası millete. Bütün anlayışımız bu” dedi. Ayrıca Muratpaşa’da olup biten her şeye imrenildiğini, belediyenin her hafta bir ziyaretçi ağırladığını anlatan Başkan Uysal, Turunç Masa, yeraltı çöp konteynerleri, çevreci komşu kart gibi projelerin bu anlamda dikkat çektiğinin altını çizdi. Başkan Uysal, konuşmasına şöyle devam etti:

“Ama ben asıl şunu incelemelerini istiyorum. Bizim sevgimiz, saygımız, kardeşliğimiz, yıl boyu birbirinden ayrılmayan, milli ve dini bayramlarda, okulda, sağlık ocağında, her yerde ve her şart altında birliğimiz, beraberliğimiz, sevgimiz, saygımız. Asıl gelip herkes onu incelemeli diyorum. O kadar sevgisi, saygısı, güler 
yüzü bol bir ilçeyiz ki, piyango çekilişlerinde bile büyük ikramiye hep Muratpaşa’ya çıkıyor.”

0-(9)-023.jpg

‘HAMSİ GİBİYİZ: ÇALIŞKAN VE KIPIR KIPIR’

Türkiye’nin farklı yörelerine ait lezzetlerin sunulacağı Komşu Buluşmalarının şubat ayı boyunca devam edeceğini belirten Başkan Uysal, binleri Muratpaşa Atatürk Kent Meydanı’nda buluşturan hamsinin ise çok ayrı bir balık olduğunu söyledi. Hamsinin alçakgönüllü, bereketli, kıpır kıpır, çalışkan bir balık olduğunu belirten Başkan Uysal, “Bizim de, Türkiye’mizin de insanımızın da yapısı bu. İhtiyacımız olan şey, geleceğimizi kuracak olan şey bu” dedi. 
Konuşmasının ardından dernek başkanı Halis Ekşi Başkan Uysal’a çiçek takdim ederken Komşu Buluşmaları – Yöresel Lezzet Günleri’nde Karadeniz buluşması Resul Dindar konseriyle devam etti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.