Karamollaoğlu İzmirliler ile buluştu

Karamollaoğlu İzmirliler ile buluştu

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, “İslam âleminde katliamlar yaşanıyor. Biz de sadece kınıyoruz. Kınayınca da vazifemizi yerine getirmiş gibi bir havaya giriyoruz. Müslümanlık bu değil ki. İnsanların derdiyle dertlenmek bu değil ki. " dedi

SP İzmir İl Teşkilatı, Genel Başkan Temel Karamollaoğlu’nun onur konuğu olduğu iftar yemeğinde bir araya geldi. Kur’an tilaveti ile başlayan yemeğin ardından partililere hitap eden Temel Karamollaoğlu, geçim sıkıntısının giderek ciddi bir boyut kazandığını söyleyerek geçimini sağlayamayanın derdinin tam olarak bilinmediğini kaydetti. Ülkede bu şekilde milyonlar olduğunu ifade eden Genel Başkan Karamollaoğlu, “Ama onların evine gitsek, misafir olsak yine seferber olurlar, kendi yemediklerini bize yedirebilmek için büyük çabanın içine düşerler. Bundan üç sene kadar önce Sivas’ın bir köyüne misafir olduk. Gece saat 10 veya 11 civarı. Bizim temsilcimizi gösterdiler. Meğer bizim temsilcimiz de o köyün en garibanı, fakiriymiş. Tabi bizde gelene aç mısınız diye sorulmaz. Bir şey ikram edilir. Bizim oralarda tandır ekmeği olur, biraz yağda kavrulduğu zaman lezzetli olur. Bize ondan ikram etti. Hakikatten ben o kadar lezzetlisini yemedim. Ne için bunu anlattım. Bizim insanımız bonkör, bizim insanımız kanaatkâr, fedakâr. Ama ne yazık ki bu sıkıntıları çekiyoruz. Sadece memleketimizde değil, bu ramazanda İslam âlemine baktığımızda çok daha korkunç hadiseleri yaşıyor.” diye konuştu.

3-418.jpg"

“İslam âleminin derdini dile getirmeyenlere hayret ediyorum”

Suriye’de yaşananlara dikkat çeken Karamollaoğlu,  “Bazı kişiler Suriyeli göçmenlerden rahatsız. Biz karnımızı doyuramıyoruz ama başkasının açlığına da ne yapalım o da aç kalsın diye bir kenara itemeyiz. Biz farklıyız, farklılığımızı da göstermek zorundayız. Türkiye'ye sığınanlar belki emniyette oluyorlar. Geri kalanlar açlık, susuzluk ve öldürülme tehlikesiyle karşı karşıya yaşıyor. Annesini, babasını, çocuğunu kaybetmiş yüz binlerce insan var.  Yemen her gün bombalanıyor. Libya'da birbirlerini yiyorlar. Bangladeş'e gidin, oradaki insanlar kendi memleketlerini terk etmiş, geri dönmeye korkuyorlar. Buralarda özellikle Müslümanlar maalesef birbirlerini katlediyorlar. Dışarıdan birisine ihtiyaç yok, biz birbirimize yetiyoruz. Bunu anlamak da mümkün değil, kabullenmek de mümkün değil. İslam âlemi bu haldeyken bunların derdini dile getirmeyenlere hayret ediyorum.” ifadelerini kullandı.

“Kınasan ne yazar, kınamasan ne yazar”

Başka inanca sahip olsa bile aynı sıkıntıyı çeken insanların da derdiyle dertlenmenin bir görev olduğunu vurgulayan Temel Karamollaoğlu, “Burada Filistin ile Keşmir’i özellikle ayrı tutuyorum. Bu iki yer 70 senedir katliama maruz kalıyor. Biz de sadece kınıyoruz. Kınayınca da vazifemizi yerine getirmiş gibi bir havaya giriyoruz. Müslümanlık bu değil ki. İnsanların derdiyle dertlenmek bu değil ki. Şu anda dünyada Müslümanları bir araya getirecek, dertleriyle dertlenecek kimse kalmadı. Dünyanın bütün Müslüman ülkelerin devlet başkanlarını bir araya toplayın. Sizi kınadık deyin. Adamların umurunda mı ki. Kınasan ne yazar, kınamasan ne yazar. Bir yaptırım kararı alabiliyor musun? Bu vahşeti, bu zulmü önleyebiliyor musun? Esas olan bunu temin etmektir. Bu da ancak biz birbirimizle barışırsak, bir araya gelirsek, derdimizle dertlenirsek o zaman mümkün olabilir.” dedi.

Geleneksel iftar programı, Konak Hasan Sağlam Öğretmenevi’nde gerçekleşti. İftar yemeğine, Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Şerafettin Kılıç, İzmir İl Başkanı Zekeriya Hazırbulan, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile çok sayıda partili katıldı.

2-591.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.