Karanfil Group Libya’da yüzde 28,9 büyüdü

Karanfil Group Libya’da yüzde 28,9 büyüdü

MÜSİAD EXPO Ticaret Fuarı, 18-21 Kasım 2020 tarihleri arasında, Karanfil Group ana sponsorluğunda düzenlenecek

Karanfil Group Yönetim Kurulu Başkanı Murtaza Karanfil, “Son on yılda ihracatta büyük yol kat eden, 2019 yılını 180 milyar dolar ihracat ve yüzde 2’lik büyümeyle kapatan Türkiye 214 ülke ve bölgeye ürünlerinin satışını gerçekleştiriyor. 90 bin 617 ihracatçı şirketimiz var. Bu büyük bir güç ve pandemi tedarik zincirlerinde değişimlere, pazarlarda kaymalara neden oldu. MÜSİAD Expo kapsamı ile süreci çok daha iyi değerlendirmemiz için bizlere yeni fırsatlar yaratabilir” dedi. Karanfil, Türkiye’nin ilk bin ihracatçı şirketi sıralamasında 301’inci sırada bulunduklarını da aktararak seneyi yüzde 20 büyüyerek kapatmayı hedeflediklerini kaydetti. 

MÜSİAD Expo 2020, Karanfil Group ana sponsorluğunda 18-21 Kasım 2020 tarihleri arasında ziyaretçilerine kapılarını açıyor. TÜYAP Fuar Merkezi’nde düzenlenecek olan MÜSİAD Expo, 88 ülkeden gelecek olan alım heyetiyle birlikte, üst düzey ulusal ve uluslararası bürokratları, akademisyenleri, ihracatçıları, üreticileri, iş dünyasının liderlerini ve yatırımcıları bir araya getirecek. Hibrit olarak sanal ortamda da sürdürülecek olan MÜSİAD Expo 2020’ye 100 binden fazla fiziki, 1 milyondan fazla online ziyaretçinin katılımı bekleniyor. 

Kapsam itibariyle pandemi sonrasının en büyük fuar organizasyonu olarak kabul edilen MÜSİAD EXPO’nun birçok fırsat barındırdığını dile getiren Karanfil Group Yönetim Kurulu Başkanı Murtaza Karanfil, şunları kaydetti: “Son on yılda ihracatını sistematik olarak arttıran Türkiye, 2019’u 180 milyar dolarlık ihracat ile bitirdi. 90 bin 617 ihracatçı şirketimiz bulunuyor. Kimsenin beklemediği Covid-19 pandemisinin yarattığı dünya krizi ekonomilerin yavaşlamasına neden olsa da, güçlü bir duruş sergiledik. Geleneksel olarak düzenlenen ve bu yıl 18’incisi yapılacak olan MÜSİAD Expo’nun hem kapsam hem de 2021’den hemen önce düzenlenmesi nedeniyle bütün ihracatçı şirketlerimize yeni fırsat kapıları açacaktır. Tedarik zincirlerini değiştiği, pazarlarda kaymaların yaşandığı bir dönemde 88 ülkenin alım heyetini Türkiye’ye getirmek, İstanbul’da ağırlamak büyük bir başarı ve daha güçlü işbirlikleri için yeni kapıların açılmasını sağlayacaktır. Karanfil Group olarak bizlerde bu son derece önemli olan etkinlikte yeni bağlantılar yakalamayı umuyoruz. Organizasyonun Türkiye’ye ve ihracatçımıza hayırlı olmasını diliyorum.”

Türkiye’nin 301’inci büyük ihracatçısı Karanfil Group 

MÜSİAD Expo 2020’nin, iş dünyasının pandemi sürecinde ne kadar güçlü ve iş yapma hevesinde olduğunu ispatlayan uluslararası çapta bir organizasyon olduğunu da söyleyen Karanfil, “Böylesi bir organizasyona ana sponsor olarak destek vermek, Karanfil Group için son derece önemli. Karanfil Group olarak Türk ekonomisine ve kalkınmasına en zorlu şartlarda dahi pes etmeden daima destek olduk. İhracatımızı her yıl bir adım daha yükseltiyoruz. Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin (TİM) 2019 yılı ilk bin ihracatçısı genel sıralamasında, geçen yıla göre 137 basamak yükselerek 301’inci ihracatçı olduk. Yine ilk bin ihracatçı sıralamasında sektör sıralaması kategorisinde de geçen yıla oranla 64 basamak birden yükselerek 56’ıncı ihracatçı konumuna geldik. Bu yükseliş trendini ilerleyen yıllarda da hız kesmeden sürdüreceğiz. Özellikle Libya ve Afrika öncelikli pazarlarımız arasında yer alıyor.” 

Karanfil Group Libya’da yüzde 28,9 büyüdü

Ağırlıkla Libya ve Afrika pazarlarıyla çalıştıklarını dile getiren Karanfil “Söz konusu pazarlarda 2019 itibariyle yüzde 28,9’luk bir büyüme daha yakaladık. İhracat tarafında yakalığımız büyüme son derece mutluluk verici. Karanfil Group aynı zamanda Libya ve Afrika pazarlarına girmek isteyenlere danışmanlık hizmeti de vermekte. Bu noktada Türk şirketinin Libya ve Afrika pazarından daha fazla pay alması hatta lider markalardan biri haline gelmesi için her türlü desteği vermeye hazırız” açıklamalarında bulundu.  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.