Karar verildi! Biyometrik veri tabanı oluşturacak

Karar verildi! Biyometrik veri tabanı oluşturacak

Avrupa Parlamentosu, devasa biyometrik ver tabanı olan Ortak Kimlik Deposu’nun (CIR) oluşturulması için yeşil ışık yaktı. 

Parlamento devasa veri tabanı için bir oylama yaptı. Söz konusu yeni veri tabanı 350 milyondan fazla insanın kaydını bir araya getirecek. AB bu devasa biyometrik veri tabanı uygulamasını oybirliği ile kabul etti.

CIR vatandaşların hem kimlik kayıtlarını hem de biyometrik bilgilerini toplayacak. Veriler tüm kanun uygulayıcı makamlara sunulacak. Oluşturulacak olan veritabanının esas görevi ayrı ayrı arama yapma işini kolaylaştırmak olacak. Bu sayede AB sınır ve kolluk kuvvetlerinin işleri kolaylaştırılacak. Yeni sistem Schengen Bilgi Sistemi ve Vize Bilgi Sistemi’nin yanında üçüncü ülke vatandaşları için Avrupa Adli Kayıt Sistemi’ni, Giriş/Çıkış Sistemi’ni ve Avrupa Seyahat Bilgi ve Yetkilendirme Sistemi’ni kapsayacak.

Avrupa Parlamentosu ve Avrupa Konseyi, insanların mahremiyet hakkını korumak adına önlemler alınacağının da sözünü verdi. Çünkü, geçen yıl ortaya atılan bu fikir sonrasında AB özellikle mahremiyet açısından oldukça fazla eleştiri almıştı. Yapılan oylama sonucunda, sınırlarda ve vize kontrollerinde kullanılacak CIR uygulaması 511 oyla kabul edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.