"Kararlı olun, yılmayın ve iz bırakın!" 

 "Kararlı olun, yılmayın ve iz bırakın!" 

Startup Grind İzmir buluşmasında girişimci adaylarına seslenen  Doç. Dr. Engin Deniz Eriş "Kararlı olun, yılmayın ve iz bırakın" dedi.

Girişimciliğin sırrı: İz bırkmak

Dünyanın 125 ülkesinde 2 milyondan fazla girişimciyi biraraya getiren Google destekli Startup Grind İzmir platformu, sezonun ilk buluşmasını Withco Coworking’te gerçekleştirdi. Doç. Dr. Engin Deniz Eriş “Girişmek mi, Girişimcilik mi” başlıklı interaktif sunumuyla girişimci olmanın yolları anlattı. Doç. Dr. Eriş girişimciliğin, kalabalığı takip etmek değil ‘farklı olanı, ihtiyaç olanı’ bulmak olduğunu belirterek "Bir icat bulmaya gerek yok ama icat edilen şey için en doğru kullanım alanını bulabilirseniz  girişimcisinizdir” dedi. Doç. Dr. Eriş, girişimcinin orijinal bir hayali olması gerektiğini söyleyerek “Bu hayali gerçekleştirmek için kararlı olun, asla denemekten vazgeçmeyin ve yaptığınız her işte iyi izler bırakın” diye konuştu.

‘Sosyal girişimcilik' 

Girişimciliğin sürdürülebilir olması gerektiğinin altını çizen Doç. Dr. Eriş “Bunun için de yalnızca kar elde etmenin değil, sosyal bir girişimci olmanın peşinde olmalıyız. Yaptığınız işle uzun bir süre var olmak için toplumsal faydayı önemsemelisiniz” dedi. İnsanların artık bir ürünü alırken veya bir markada buluşurken havalı olmanın değil, başkalarının hayatına dokunabilmenin de peşinde olduğunu belirten Eriş “Bir girişimci sosyal girişimcilik faaliyetlerini ne kadar arttırırsa o kadar başarılı olur” diye konuştu.

Amaç ‘maksimum verim'

3500 metrekarelik alanda 75 ofis, 2 seminer salonu ve eğlenceli ortak alanlardan oluşan Withco Coworking’in Kurucusu Övünç Emre ise “Biz Withco’yu yalnızca ofislerin olduğu bir iş hanı gibi değil de İzmirli girişimcilere yuva olabilecek, onlarla ortak projeler yapabileceğimiz, bol etkinlikli bir yer olarak düşündük” dedi. Bu tür etkinlikler ile amaçlarının insanların vakitlerinin çoğunu geçirdikleri iş ortamında onlara maksimum verim sağlayabilmek olduğunu söyleyerek İnovasyon ve girişimciliğin kılavuzu olma yolunda ilerleyeceğiz” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.