Karataş Söyleşisinde Anılar Dile Geldi

Karataş Söyleşisinde Anılar Dile Geldi

Karataş’ta yaşanan anılar, Konak Belediyesi’nin düzenlediği ‘Karataş’tan Güzelyalı’ya Yalılar ve Anılar’ söyleşileriyle yeniden hatırlanıyor.

İzmir’in tarihi semtlerinden Karataş ’ta yaşanan anılar, Konak Belediyesi’nin düzenlediği ‘Karataş’tan Güzelyalı’ya Yalılar ve Anılar’ söyleşileriyle yeniden hatırlanıyor. Dört gün sürecek etkinliğin açılışı İzmir Devlet Tiyatrosu’nda gerçekleştirilen söyleşiyle yapıldı. İzmir Devlet Tiyatrosu (İDT) eski müdürlerinden Yaşar Ürük’ün hazırlayıp, sunumunu üstlendiği ‘Pazartesi Söyleşileri’ kapsamında ‘Tiyatro ve Mahallemiz’ adı altında düzenlenen söyleşide Karataş Semti geçmişten bugüne anılarla dile getirildi. Etkinliğe konuşmacı olarak semt sakinlerinden eğitimci Engin Dirikal, Gazeteci Hamdi Türkmen ve iş adamı-yazar Avram Ventura katıldı. Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’ın da izleyiciler arasında yer aldığı söyleşide konuşmacılar doğup büyüdükleri ve hala yaşamaya devam ettikleri Karataş’ı adım adım yeniden yaşadılar ve yaşattılar. Çocukluk ve gençlik anılarını dinleyiciyle paylaşan konuklar, Karataş’ı anlatırken zaman zaman hüzünlendirip, zaman zaman da güldürdüler.

_D9J0455

ANILAR DİLE GELDİ

‘Nerde o eski Karataş?’ dedirten söyleşide eski yalılar, eski komşuluklar, eski arkadaşlıklar üç konuğun da ortak dile getirdiği noktaydı. Karataş’ın kaybolan değerleri, Musevi Okulu, havralar, kiliseler, Tarihi Asansör, Dario Moreno Sokağı ve eski sinemalar anılarla yeniden canlandı. 50-60 yıl öncesinin Karataş’ının anlatıldığı söyleşide, semtin yanı sıra değişen insan ilişkileri ve komşuluklara vurgu yapıldı. Etkinliğin sonunda Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş tüm konuşmacılara teşekkür ederek, çiçek sundu. Karataş’ın İzmir’in kadim geçmişinde önemli izleri bulunan bir semt olduğunu dile getiren Pekdaş, Belediye olarak yapmayı planladıkları çalışmalar hakkında kısa bilgiler de verdi. Dario Moreno Sokağı’nın hemen girişindeki boş binayı kiraladıklarını dile getiren Pekdaş, burayı gençlerin kültür ve sanat etkinliklerine katılacağı bir merkez haline dönüştürmeyi planladıklarını söyledi.

MUHTEŞEM KONSER

Konak Belediyesi’nin ‘Karataş’tan Güzelyalı’ya Yalılar ve Anılar’ adı altında düzenlediği etkinlikler kapsamında, ‘Karataş’tan Güzelyalı’ya Yalılarda Yetişen Cumhuriyet’e Yakışan Kadınlar’, ‘Karataş’tan Güzelyalı’ya Yalıların Geleceğin Tasarımı ve Hayallerimiz’ ütopyası üzerinden yaşadığımız semtler ve gelecekleri konuşulacak. 26 Mayıs Perşembe akşamı ise Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde (AASSM) ‘Karataş’tan Güzelyalı’ya’ etkinliği muhteşem bir konserle son bulacak. Ücretsiz olan ve tüm İzmirlilerin davetli olduğu konsere İzmirli sanatçılar; Ali Kocatepe, Altuğ Dilmaç, Selmin Günöz, Linet Şaul, Hüseyin Genç, Yılmaz Demirtaş, Cansu Kırca, Bahar Pamukçu katılacak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.