Karatay açıkladı: Üzerine yumurta kırıp yerseniz...

Karatay açıkladı: Üzerine yumurta kırıp yerseniz...

Prof.Dr. Canan Karatay geçtiğimiz günlerde Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yılmaz’ı ziyaret etti.

Ziyaret sırasında önemli açıklamalarda bulunan Karatay, günlük hayatta tüketilmesi gereken en önemli yemeği açıkladı. İnsan vücudu üzerindeki etkileri ile dikkat çeken o yemeği sizler için hazırladık.

İnsan vücudu için en sağlıklı yemeği açıklayan Karatay, az bilinen bu yöresel yemeğin birçok önemli faydası olduğunu belirtti. Peki, insan sağlığı için çok faydalı olan bu yemek hangisi, ne işe yarıyor? 
 

Bol bol ışkın tüketin

Yöresel bir yemek olarak tüketilen ışkının faydalarından bahseden Prof. Dr. Canan Karatay, vatandaşlara sık sık ışkın tüketmesini tavsiye etti. Kameralar önünde ışkını bir muz gibi soyarak tüketen Karatay, az bilinen bu mucizevi yiyecek üzerine açıklamalar yaptı.

En sağlıklı yemek

Prof. Dr. Canan Karatay ışkın yemeği hakkında şu açıklamalarda bulundu:’’ "Üzerine yumurta gelince dünyanın en sağlıklı yemeğidir. Bir kere antioksidan, vitamin, C vitamini dolu."

Kalp dostu 

Işkının kalp dostu bir yemek olduğundan bahseden Karatay, ışkının sadece kalp dostu bir yiyecek değil aynı zamanda karaciğer, tiroit ve beyin üzerinde de etkileri olan bir yiyecek olduğunu sözlerine ekled

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.