Karatay, "Günde 10 tane yumurta yiyenlerde..."

Karatay, "Günde 10 tane yumurta yiyenlerde..."

Canan Karatay günde 10 tane yumurta yemenin vücudumuza olan etkisi üzerine açıklama yaptı.

Hamile ve emziren kadınlar için önemli uyarılarda bulunan Prof. Dr. Canan Karatay’ın açıklamaları neler, gelin birlikte göz atalım.

Açıklamaları ile gündemi belirleyen kalp ve iç hastalıkları uzmanı Prof.Dr. Karatay Prof. Dr. Canan Karatay’dan yeni açıklamalar… Emziren ve hamile kadınlar hakkında beslenme ile ilgili önemli uyarılarda bulunan Canan Karatay’ın uyarılarını dikkate almadan önce kendi doktorunuza danışmayı unutmamanızda fayda var. İşte Canan Karatay’dan hamile ve emziren kadınları ilgilendiren o önemli açıklamalar…
 

Her gün 10 tane yumurta yiyin

Hamile ve emziren kadınlara günde 10 adet yumurta yemelerini öneren bunun gerekçesini ise şu sözlerle açıkladı: ‘’Hamile ve emziren kadınlar her gün 10 yumurta dahi yiyebilirler, Kendilerine gelirler sinir sistemi de girişi toparlar kiloda verilir.’’ Elbette, 10 yumurta bir anda değil günün çeşitli zaman aralıklarında tüketilmesi gerekiyor.
 

Köy yumurtası yenmeli

Günlük tüketilecek 10 yumurtanın köy yumurtası olması gerektiğinin altını çizen Karatay, Çin’de de emziren ve hamile kadınların bu şekilde bir beslenme düzenine sahip olduğunu belirtti.
Karatay’dan hamileler için önemli uyarılar

Canan Karatay hamile kadınlar ile ilgili tavsiyelerine şu şekilde devam etti:


"Hamilelikte şekerden kesinlikle uzak durun. Benim babam şeker hastasıydı, annem bize çocukluğumuzdan beri çayı ve kahveyi şekersiz içirdi. Ben de çocuğumu öyle büyüttüm. Şeker gerekli bir gıda değil. Söylenenin aksine beyin şekerle beslenmiyor. Fazla şeker birçok hastalığa zemin hazırlıyor. Bugün Alzheimer’a beynin Tip 3 şeker hastalığı deniliyor."


‘’Makarnaya, böreğe aşerilmez. Eğer aşeriyorsa büyük ihtimal gizli şekeri vardır. Gebelerdeki asıl sorun gizli şekeri ya da şeker hastası olduğunu bilmeden hamile kalmak. İnsan vücudunun yüzde 60’ı su, yüzde 20’si protein, yüzde 19.9’u yağ ve sadece yüzde 1’den azı karbonhidrat."


"Hamilelikten en az 6 ay önce yaşam biçiminizi değiştirin. Anne ve baba adayı olarak vücudunuzu toksinlerden arındırın. Sandığımız gibi sadece annenin değil, babanın da sağlıklı çocuk oluşumunda ciddi etkileri var. Ebeveynlerin bağışıklık sistemi ve toksisite yükü, vitamin ve mineral eksiklikleri (özellikle D vitamini) doğacak yavrunuzun sağlığı üzerinde sandığınızdan daha etkili."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.