Karavancılar şehir merkezlerine kamp kuruyor

Karavancılar şehir merkezlerine kamp kuruyor

Antalya ve Muğla’da meydana gelen orman yangınları karavancıları korkuttu ve şehir merkezlerine yakın noktalara itti.

Yaz aylarında karavanlarına atlayıp ormanlık alanlarda kamp kuran karavancılar, hem orman yangınlarına karşı tedbirli davranmak hem de ormanlara girişin yasaklanması nedeniyle şehir merkezine yakın bölgelerde kamp kurmaya başladı. Karavanları ile ormanlık alanlarda kamp kuran karavancılar, olası bir orman yangınına karşı tedbirli olmak ve ormanlara girişin yasaklanması nedeniyle soluğu İzmir’deki İnciraltı Kent Ormanı’nda aldı. Şehir merkezine yakın bir noktada yeşilin hakim olduğu alanda kamp kuran vatandaşlar, havaların sıcak olması nedeniyle karavanlarında vakit geçiriyor.

“İnciraltı, karavancıların toplanma merkezi gibi oldu”

İzmirli Mesut Bayır, “Karavancılar, şehir merkezlerine gelmeye başladı. Zaten ormanlara girişler de yasaklandı. İnciraltı Kent Ormanı, karavancıların toplanma merkezi gibi oldu. Hava çok sıcak, bunalıyoruz. Yangınlar büyük felaket oldu. İnşallah en kısa zamanda yangınlar biter. Karavancılar doğada olmak ister. Şehirden kaçıp yeşillik arar. Ancak şu an şehir merkezindeyiz. Günlerimiz burada sakin geçiyor. Sıcaklardan kaçıp geldik. Karavan hayatı çok güzel” dedi.

aw387327-08.jpg

“Yangınlar olunca korktuk”

Eşiyle birlikte karavanda kalan İbrahim Baytekin ise, “Burası bizim şehir hayatından kurtulduğumuz bir nokta. İzmirliler burada rahat ediyor. Belediye başkanımız da bize bir imkan sundu. Burada nefes alıyoruz. Ben Foça’daydım. Oranın da yanabileceğini düşünerek buraya kaçtık. Kaldığımız yer ormana yakındı. Yangınlar olunca korktuk. Hava da sıcak olduğu için tedirgin olduk. Yangının olmasını istemeyiz ama önlem almamız gerekiyordu. Olası bir durumda yangın söndürme çalışmalarını etkilemek, trafik sıkışıklığına yol açmak istemedik” açıklamasında bulundu.

aw387327-05.jpg

Hava sıcaklıkları düşüyor

Öte yandan İzmir'de 40 dereceyi bulan hava sıcaklıklarının da yarından itibaren düşeceği ifade edildi. Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğünün verdiği bilgiye göre, mevsim normallerinin 6-8 derece üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının yarından itibaren 6-8 derece düşecek ve Ege Bölgesi'nin bazı kesimlerinde yağışlı hava hakim olacak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.