KARDEŞ

KARDEŞ

Enes Yıldız yazdı

Kardeş demek hayat demektir. Aldığın nefesi bölüşmektir, kimi zaman üzüldüğünde ona sövmektir. Sonra boynuna sarılıp teselli olmaktır. Hiçbir zaman sevgili kardeş gibi değildir. Sevgili hep senden seni ister, kardeş ise hep kendinden sana verir. Sevgili çok emek ister, kardeş ise küçük bir gülümseme ile yetinir. Sevgili terk eder, kardeş ebedidir. Sevgilin seni ağlatır, kardeş seninle ağlar. Kardeş böyle bir şeydir işte senin mutluluğuna mutlu olur. Kederin ile kederlenir, sırtını dayayabileceğin bir duvardır, sahip olabileceğin en büyük limandır. Bazen annenden de yakın babandan da yakın hatta senden bile sana daha yakındır. Kardeş her zaman yanında olmak ister çünkü kardeş kardeşini çok sever.

Kardeş nedir bilir misin? Bir canım var al senin olsun diyendir. Bir nefes alıyorum al o da seninle son bulsun diyendir. Ben hayatım boyunca hiç gülmedim, varlığınla gülüyorum diyebilendir. Sakın benden gitme, ben sensiz bir ölüyüm diyendir. Bir insanın en büyük nimeti iyi bir kardeşe sahip olabilmesidir.

Kardeş, nefesin kesilirse, al bu aldığım nefes senindir. Uçurumun kıyısında dur, attığın ilk adım benimdir. Canın yanarsa eğer yanma, artık o can bana aittir. Bir gün mutlu olursan, o mutluluk seninle benimdir. Kardeşlik böyle bir şeydir azizim. Eğer kardeşim yanımda yoksa kesilir nefesim. Bir kardeşim yoksa ben beni neylerim. Bu yalan dünyada kime güvenirim. Beni al götür benden ben zaten seninim. Kardeş candır. Gerisi heyecandır. Kardeş bir dalda açan çift yapraktır. Onun birisi sendir, birisi bendir. Bir canım var be kardeş Vallahi o da senindir. Kardeşim yanımda yoksa biter işim. Yanımda olmasan da bu şehirde nefes alman yeter bana, değer verdiğim. En az kendim kadar sevdiğim. Bana göre kardeşlik böyle bir şeydir. Eğer abartıyorsam kırılır kalemim. Bu sözlerim inan ki benden değildir. Senin benim içimdeki yerindendir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.