“Kardeş Şehir”den Urla’ya ziyaret!

“Kardeş Şehir”den Urla’ya ziyaret!

Urla’nın kardeş kentlerinden Fas’ın Şafşavan Belediye Başkanı Mohammed Sefiani ile beraberindeki heyet Urla’yı gezdi. Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, Başkan Sefiani ve heyete ilçedeki çalışmaları anlattı.

Şafşavan Belediye Başkan Yardımcıları Abdelkarım Ben Yacoub, Şehircilikten Sorumlu Başkan Yardımcısı Khalid Raıssounı ve Başkan Danışmanı Firdous Ousssidhoum ile tercümanların yeraldığı heyet Urla Belediyesi’ni ziyaret etti.

Başkan Sibel Uyar, Urla’nın yapısı ve tarihi geçmişine ilişkin bazı bilgileri aktardığı Şafşavan Belediye Başkanı Sefiani’ye “Urla tarihin en önemli liman kentlerinden birisidir. Dünyanın ilk Zeytinyağı işliği de Urla’dadır” dedi.

Nisan ayında gerçekleştirilecek Uluslararası Enginar Festivali ile ilçede sürekli artan tarım üretimi ve gelişen kooperatifçilik çalışmaları hakkında da bilgiler veren Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, Şafşavan’ı festivale davet etti, “Gastronomi turizmine büyük katkı sağlayan festivalimiz dünya mutfaklarından önemli atölye çalışmalarına ve yüzbinlerce konuğa ev sahipliği yapıyor. Sizlerin de Fas mutfağını tanıtmak üzere gelmeniz, onur konuğumuz olmanız bizleri mutlu edecek” dedi.

urla’ya-“kardes-sehir”-safsavan-kenti-ziyareti-(9).jpg

Kadınlara emanet ettik

Kent içerisindeki Sanat Sokağı ve restorasyon çalışmaları, Tarihi Malgaca Çarşısı’nı da gezen Fas Heyeti, Balıklıova’daki rekreasyon alanındaki düzenlemeyi de gezdi. Burada kadınların işlettiği Semt Merkezi’nde dinlenen heyete köyün girişimci kadınları kooperatif çalışmalarına aktif katılımlarının hikayelerini anlattılar. Başkan Sibel Uyar sayesinde kadınların önemli bir girişimci haline geldiğini anlatan Balıklıovalılar,  yerel yönetim anlayışının yaşamlarını değiştirdiğini kaydettiler.

Şafşavan Belediye Başkanı Mohammed Sefiani, S.S Urla Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi’ni ziyaret etti. Tekstil ürünleri ve gıda üretimi atölyesini gezen Sefiani, Fas’ta benzer bir kooperatifçilik çalışması yaptıklarını da söyledi. Başkan Sibel Uyar, 4 yıl önce kurulan kooperatifin her geçen gün üretimi ve satışlarının arttığını, ortak olan kadınların dönüşümlü olarak işletmelerde çalıştığını anlattı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.