Karma resim sergisi göz doldurdu

Karma resim sergisi göz doldurdu

Karabağlar Belediyesi'nin katkılarıyla düzenlenen ve 28 eserden oluşan karma resim sergisi göz doldurdu.

Karabağlar Belediyesi Ana Hizmet Binası Sanat Galerisi'nde düzenlenen sergiye Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, belediye başkan yardımcıları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve sanatseverler katıldı. Karma sergide, Sanatçı Lale Temelkuran tuval üzerine akrilik tekniği eserleri, Hülya Yalçın'ın linol baskı eserleri, Serdar Yörük'ün mumlu batik tekniği ile oluşturduğu eserler ve Semra Ay Çırpan'ın da akrilik ve yağlı boya resimleri sergilendi. Ayrıca, Tülay Çelikel'in karışık teknikle oluşturduğu heykeller büyük beğeni topladı.

Bizim de bir duruşumuz var

Sergide konuşma yapan Sanatçı Lale Temelkuran, Karabağlar Belediyesi'ne teşekkür etti. Sanatı insanlar için yaptıklarını belirten Temelkuran, "Resmi insanlar için yapıyor ve insanları anlatıyoruz. Birbirimizi daha iyi anlamak, daha iyi dünyayı tanımak ve bütün bu olan bitenler karşı bir duruşumuz olduğunu göstermek için" dedi.

Açılış konuşmasında kültür ve sanatın önemine değinen Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu ise,  tüm baskılara rağmen kültür ve sanatın ayakta kalarak gelecek kuşaklara istediği mesajı  verebildiğini belirtti.

Sanatçıları Karabağlar halkı ile buluşturuyoruz

Kültür - sanat ile uğraşan insanların kolay yetişmediğini ifade eden Selvitopu, "Kültür ve sanat ile uğraşan insanlarımızda yetenek ve yaratıcılık var. Bu tür insanlarımızı Karabağlar'da yaşayan insanlarımızla buluşturmaya çalışıyoruz. Bu konuda elimizden gelen katkıyı vermeye çalışıyoruz. Kültür sanat merkezlerini Karabağlar'ın her tarafına yaymak istiyoruz, bu yönde de çeşitli proje ve çalışmalarımız var" dedi.

Sergi 15 Mayıs'a kadar gezilebilecek

Konuşmaların ardından Başkan Selvitopu tek tek sanatçıları tebrik ederek, Ege Orman Vakfı tarafından sanatçıların ismine dikilen fidanların sertifikalarını verdi. Sergi, 15 Mayıs tarihine kadar sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.