Karşıyaka Belediyesi, 17 Ağustos'u unutmadı

Karşıyaka Belediyesi, 17 Ağustos'u unutmadı

Felaketin 17. yılı nedeniyle gerçekleştirilecek olan etkinliklerle, hem hayatını kaybeden vatandaşlarımız anılacak hem de depreme karşı alınması gereken önlemler bir kez daha hatırlatılacak.

Doğal afetlere karşı en hazırlıklı belediyeler arasında yer alan Karşıyaka Belediyesi, 17 Ağustos Marmara Depremi’ni unutmadı. Felaketin 17. yılı nedeniyle gerçekleştirilecek olan etkinliklerle, hem hayatını kaybeden vatandaşlarımız anılacak hem de depreme karşı alınması gereken önlemler bir kez daha hatırlatılacak.

TATBİKATLAR YAPILACAK

18 Ağustos Çarşamba günü, saat 16.00’da, Karşıyaka Vapur İskelesi yanında gerçekleştirilecek anma etkinlikleri kapsamında stantlar kurulacak. Deprem sırasında ve sonrasında yapılması gerekenler, uzmanlar tarafından anlatılacak. Karşıyaka Belediyesi Deprem Simülatöründe, deprem anının mizanseni oluşturulacak. Belediyenin Afet ekibi, enkazdan canlı kurtarma tatbikatı yapacak.

SEMİNERDE ‘DEPREM’ ANLATILACAK

Etkinliğe, AFAD İl Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, Kızılay, AKUT, Herkes İçin Acil Sağlık Derneği, Uluslararası Lions Dernekleri ve Rotary Derneği gibi 20 ayrı kurum ve dernek katılacak. Aynı gün saat 18.30’da, Nikah Sarayı’nda, AFAD İl Müdürü Faruk Üner’in moderatörlüğünde seminer gerçekleşecek. Konuşmacı olarak İnşaat Mühendisi Abdullah İncir, Dokuz Eylül Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hikmet Hüseyin Çatal, Dr. Ülkümen Rodoplu ile Japon Yüksek Mimar Yoshinori Moriwaki katılacak.  

DOĞRU PLAN, SAĞLIKLI ZEMİN

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, “İzmir Büyükşehir Belediyesi öncülüğü ve meslek odalarımızın da desteğiyle, sağlıklı binaların yapılması için gerekli her önlemi alıyoruz. Bina kalitesini yükseltip doğru planlama yapmak için çalışıyoruz. Kenti daha sağlıklı zemine sahip olan bölgelere doğru planlıyoruz. Bu kenti doğru planlayacağız. Karşıyaka olarak depreme hazırız. Sürekli olarak bilgilendirme çalışmaları yapıyoruz. Ve 32 tane toplanma bölgesi olan belki de tek ilçeyiz” dedi.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.