Karşıyaka Belediyesi iklim krizi için pilot projeler geliştirecek

Karşıyaka Belediyesi iklim krizi için pilot projeler geliştirecek

Karşıyaka Belediyesi, İzmir Ticaret Borsası ve İzmir Sosyal Kalkınma ve İşletme Kooperatifi (SKOOP) ile iklim krizi mücadelesi için önemli bir protokol imzaladı.

Medya Ege- Karşıyaka Belediyesi, İzmir Ticaret Borsası ve İzmir Sosyal Kalkınma ve İşletme Kooperatifi (SKOOP) ile imzaladığı protokol ile ilçede iklim krizi ile mücadele edecek. Yapılan protokolle yenilenebilir enerji sistemleri ile sera gazı emisyonları ve karbon ayak izi azaltılmaya çalışılacak.

fah9ysluyaetzir.jpg

İKLİM KRİZİYLE MÜCADELE EDİLECEK

Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, resmi sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile imzalanan protokolden memnuniyetini ifade etti. Tugay açıklamasında şu ifadelere yer verdi; "Karşıyaka Belediyesi olarak, İzmir Ticaret Borsası ve İzmir Sosyal Kalkınma ve İşletme Kooperatifi (SKOOP) ile işbirliği protokolüne imza attık. Daha yeşil bir kent, tarımsal kalkınmada daha aktif bir kent olma yönündeki ilerleyişimizi, imzaladığımız protokol kapsamında geliştireceğimiz projeler ile destekleyeceğiz. Sıfır karbon ayak izine ulaşılması, yenilenebilir enerji uygulamaları ile sera gazlarının azaltımı, sulama sistemleri, su ve toprak koruma faaliyetleri yürütülmesi, su hasadı döngüsel sistemler kurulması yönünde teknoloji uygulamaları içeren pilot projeler geliştireceğiz. Karşıyaka Belediyesi olarak, iklim, gıda ve enerji krizi başta olmak üzere sosyal adaletsizliklere yol açacak, gelecekte toplumumuzun her kesimini etkileyecek problemlerle ilgili proaktif çözümler üretmek için çaba gösteriyoruz. Aynı vizyona sahip kurumlar, kuruluşlar, STK’lar ve yurttaşların güç birliği ile bu hedefimize ulaşacağımıza inanıyoruz."

fah9ze-uiaa4bsf.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.