Karşıyaka Belediyesi ‘Sevdanın ve Hasretin Şairi’ Nazım Hikmet’i anacak

Karşıyaka Belediyesi ‘Sevdanın ve Hasretin Şairi’ Nazım Hikmet’i anacak

Karşıyaka Belediyesi, şair Nazım Hikmet’i ölüm yıldönümünde Sevdanın ve Hasretin Şairine Merhaba! Nazım Hikmet 121 Yaşında başlığı ile bir program düzenliyor.

MEDYA EGE – Karşıyaka Belediyesi, Uluslararası Barış Ödülü sahibi Çağdaş Türk Şiirinin öncü ismi Nazım Hikmet’i ölüm yıldönümünde gerçekleştireceği bir program ile anacak.

RESİM SERGİSİ VE SÖYLEŞİ

Program kapsamında 14 ocak Cumartesi, Hikmet Şimşek Sanat Merkezi’nde saat 17:00’da iki serginin açılışı yapılacak.

file-1574858183799-2.png

Prof. Dr. Ali Barutçu’nun Mavi Resim Sergisi ve Hanri Benazus’ın Nazım Hikmet Fotoğrafları Koleksiyonundan oluşan bir fotoğraf sergisinin açılışı yapılacak.

Sergi açılışı sonrası saat 19:00’da açılış konuşmasını Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın yapacağı bir söyleşi gerçekleştirilecek.

Söyleşi programında ise Hülya Atılgan, Özgür başkaya, Galip Çevik, Haluk Işık, Cengiz Kanat, Bilgehan Oğuz, Yücelay Sal ve Okan Yüksel konuşmacı olarak yer alacak.

Karşıyaka Belediyesi tarafından konuya ilişkin yapılan açıklamada “Belediyemiz, İzmir 68'liler Birliği, Ege 78'liler Derneği ve İzmir Tiyatroları Derneği iş birliği ile Nazım Hikmet’in 121. yaşı anısına düzenlediğimiz “Sevdanın ve Hasretin Şairine Merhaba!” başlıklı anma etkinliğinde tüm sevenleriyle bir araya geleceğiz. 14 Ocak Cumartesi günü saat 17.00’da Prof.Dr. Ali Barutçu’nun Mavi Resim Sergisi ve Hanri Benazus Nazım Hikmet Fotoğrafları Koleksiyonu’ndan seçmeler sergisini açacağız.Saat 19.00’da ise Nazım Hikmet Anma Etkinliği’nde şiirlerini ve hayatını konuşacağız. Sanatseverleri bekliyoruz” ifadeleri ile davette bulunuldu.

flylpxjxwaiecld.jpeg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.