Karşıyaka Belediyesi, tarımsal üretime dikkat çekiyor

Karşıyaka Belediyesi, tarımsal üretime dikkat çekiyor

İklim, gıda ve enerji krizleri ile birlikte tarımsal üretimin önemine dikkat çeken Karşıyaka Belediyesi'nin belediye şantiyesinde oluşturduğu ilk bostanda sebzeler hasat ediliyor.

Nilda Altın Okay- Karşıyaka’nın kentsel gıda stratejisini kırsal bölgelerdeki tarımsal üreticileri sağlıklı ve planlı gıda üretmeleri yolunda teşvik etmek üzerine kurgulayan Karşıyaka Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü, ilçede kentsel tarım uygulamalarını çalışmaya başladı. Bu kapsamda belediye şantiyesinde oluşturulan ilk bostanda sebzeler hasat ediliyor. Sonbaharla birlikte ilçe içerinde 2 veya 3 alanda gönüllünün katkılarıyla yeni bostanlar kurmayı planlayan Karşıyaka Belediyesi, iklim, gıda ve enerji krizleri ile birlikte üretime dikkat çekti.

fyv2gdpwyaeqxcu.jpg

Karşıyaka Belediyesi sosyal medya hesabından konuya ilişkin olarak yapılan paylaşımda "Tarımsal Hizmetler Müdürlüğümüz Karşıyaka’nın kentsel gıda stratejisini kırsal bölgelerdeki tarımsal üreticileri sağlıklı ve planlı gıda üretmeleri yolunda teşvik etmek üzerine kurgularken, diğer taraftan da Karşıyaka’da kentsel tarım uygulamalarını çalışmaya başladı. Belediye şantiyesi içinde oluşturulan ilk bostanda sebzeler olgunlaşıyor ve hasat ediliyor. Sonbaharla birlikte Karşıyaka içinde 2 veya 3 alanda gönüllü yurttaşlarımızın katkılarıyla yeni bostanlar kurmayı planlıyoruz. İklim, gıda ve enerji krizleri yaşadığımız bu çağda sadece tüketen değil, üreten de olmak zorundayız." ifadelerine yer verildi.

fyv2fy0wqaigzsl.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.